Ce legătură este între ierburi și Traian Băsescu?

razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

O chestiune importantă a trecut aproape neobservată. Niște descinderi ale poliției la magazine de etnobotanice din Prahova și București au avut loc exact în ziua în care Traian Băsescu avea termen la tribunal în procesul intentat parlamentarului PSD, Mugurel Surupăceanu.

Acesta l-a acuzat pe șeful statului de favorizarea consumului de droguri ușoare după ce președintele a respins de la promulgare legea antidrog inițiată de deputat și trecută prin Cameră și Senat.

Eu nu cred ca e o coincidență faptul că organele statului năvălesc peste vânzătorii de plante chiar în ziua în care Băsescu era citat la tribunal pentru a fi audiat. Nu cred, pentru că am urmărit cu atenție felul diversionist în care acționează această putere și știu că ori de câte ori are probleme de imagine din cauza unor evenimente, declanșază altele care le acoperă de cele mai multe ori cu succes pe cele neconvenabile. Amintesc doar felul în care liderii de sindicat erau controlați de ANI la avere exact pentru a abate atenția de la discuțiile dintre președinte și liderii PDL, înregistrate de jurnaliști și difuzate de Antena3. La fel,când Bercea Mondial, rudă prin alianță a domnului Mircea Băsescu, a fost dat în urmărire generală pentru tentativă de omor, băieții cu ochi albaștri de la butoane au declanșat reținerile și arestările de la vama Albița, pentru că povestea cu interlopul se apropia periculos de mult de familia conducătoare. Descinderile astea exact în ziua în care Traian Băsescu trebuia să fie la tribunal mai au un rol: cum poți spune tu, deputat PSD, că autoritățile și deci și șeful statului nu fac nimic în direcția asta când și azi, onorată instanța, polițiștii au călcat în picioare etnobotanicele? De ce o fi respins președintele de la promulgare o lege care trecuse de Parlament și care crea mari probleme acestor dealeri, asta-i o altă chestiune care ar trebui să ne aprindă beculețele și nu pot să nu-mi amintesc felul în care Elena Băsescu i-a răspuns lui Victor Ciutacu la Antena 2 în 2009, când a fost întrebata de legalizarea consumului de droguri usoare...Nu mai știa staff-ul ei cum să dreagă busuiocul a doua zi, toată povestea putând fi rezumată prin titlul sugestiv dat de Ziarul de Iași atunci: ”Pentru 24 de ore, Elena Băsescu a vrut să dea droguri la tot poporul.” Acum diversioniștii și-au făcut din nou treaba...De ce o lege antidrog care să-i “tundă”de tot și pe cei care se ocupă de etnobotanice, trecută de Parlament, e respinsă la promulgare de către ocupantul fotoliului de la Cotroceni? Nu se mai intreabă nimeni? O fi vorba aici de interese politice? Sau o fi vorba de bani, de interese economice? Ce cifră de afaceri au băieții ăștia nederanjați de nimeni care se ocupă cu etnobotanicele? Au ei legături cu mediul politic și dacă da cu cine și prin cine? Tare mă tem că într-o țară în care vezi cum se înrudesc de bună voie politicieni cu interlopi și prin cununie sau botez ajung să fie rude și cu personaje din zona structurilor de informații, astfel de întrebări sunt deja retorice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel