Urmărește emisiunea live



Ce îl califică pe Băsescu pentru funcţia de şef al vămilor?

val-valcu
val-valcu

O simplă întrebare, lansată în emisiunea-concurs ”Cine este regina”, a produs un cutremur în guvernarea Boc, suficient de puternic ca să dea jos un stâlp de Bamboo,  consilier de primar, dar și de ministru PDL, atractant de fonduri europene fără număr și masterand în galanterie. Om garantat de Mioara Mantale, Loredana de la Trident și Ramona Gabor ( pe rând, nu toate odată)!

Dl. Văduva a cedat când i s-a cerut să spună ce îl califică pentru funcția de șef al Vămii București, oferindu-și demisia la mai puțin de 18 ore de când se declara gata să salveze lumea de corupție și carii.

Răspunsul era, însă, extrem de simplu: votul popular! Alegerile, mai pe șleau. Iar greșeala nu este la alde Blejnar, care execută misiunea care le-a încredințat-o partidul, ci la oamenii care au votat acel partid.

Să luăm cazul Emil Boc. Înainte să iasă primar de Cluj a promis că nu se va alia cu UDMR-ul. A doua zi după ce s-a instalat în funcție, a bătut palma cu ungurii, în Consiliu. Clujenii l-au ales, din nou, cu 75 la sută din voturi. Mai mult ca sigur, ei s-au făcut că uită minciuna, pentru că erau mulțumiți de rezultate. Acum, când nu avem rezultate pentru care să-i mulțumim dlui Boc, îi reproșăm că ne-a mințit cu criza, sau cu salariile, dar asta face dânsul, de obicei. Este un propagandist cu un debit verbal impresionant, care execută orice îi cer superiorii, schimbând macazul ori de câte ori este nevoie. Dacă noi nu am considerat că  adevărul e important pentru calificarea în funcție, de ce îi batem obrazul, abia acum, pentru minciună?

Nici președintele Băsescu nu pare a corespunde funcției: în loc să medieze conflictele, se amestecă unde nu-i fierbe oala și le provoacă, în loc să se discute cu Sarkozy sau Merkel, se ceartă cu ei la televizor...Păi, nu pentru asta l-am ales? El a câștigat fiindcă e tare în clanță, fiindcă a știut să-și spioneze adversarii și să le dea peste nas, la talk show, nu fiindcă are calități de diplomat. Românii știau, când l-au votat, că nu a construit niciun kilometru de autostradă, dar a demolat un guvern, că a lucrat la Anvers, că a trăit din contrabandă, înainte de 89,  și a scos bani din firmele lui  Mircea Băsescu, după. De ce se supără ei abia acum pe faza cu Bercea Mondial?

Totuși, Băsescu nu-i Văduva. Poporul să nu spere într-o demisie, nici măcar în 5 minute după ce i-ar pune întrebarea: ce vă califică, dle Băsescu, pentru funcția de șef al celor ce pun șefii la vamă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel