Ce efecte are magneziul asupra tranzitului intestinal

w560xh316_cancer_colon1
w560xh316_cancer_colon1

Psihoterapeut Susan Smith a decis să trateze problemele intestinale cu suplimente de magneziu, scrie Creșterea consumului de alimente procesate este de vină pentru lipsa noastră de magneziu, susțin experții. Desigur, orice schimbare persistentă în tranzitului intestinal ar trebui să fie investigată de către un medic. Dar pentru plângeri minore, acest tratament "alternativ" ar putea ajuta cu adevarat.

Magneziul este un "demachiant al intestinului foarte bun", spune profesorul Jon Shaffer, un gastroenterolog cu un interes deosebit în nutriție la spitalul Salford Royal.  Magneziul digerat atrage fluidele în intestin. Acest lucru înseamnă scaune mai ușor si relaxeaza muschii stomacului, care ajută evacuarea.

 "Magneziu poate fi administrat pe cale orală ca un laxativ foarte eficient, și este mult mai puțin dăunătoar decât orice alt medicament, care tinde să afecteze colonul", spune profesorul Shaffer.

 În afară de a ajuta sanătatea intestinului, magneziul este esențial pentru o serie de procese vitale din organism. Ajută la menținerea ritmului cardiac constant și este vital pentru sănătatea oaselor și a dinților, funcția musculară, sistemul nervos și producția de energie. El are, de asemenea, și un impact asupra sănătății psihologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel