Cât de sănătoasă este apa sfinţită

Cercetatorii din cadrul Institutului de Igiena și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena au analizat mai multe mostre de apă sfințită.

Potrivit studiului, apa sfințită nu este prea sănătoasă. Doar un mililitru poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

Testele au mai aratat ca în proporție de 86% dintre toate eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului și pot produce crampe abdominale, diaree și febră.

O alta problemă este întâlnita în cazul apei sfințite. Ea conține și nitrați în cantități foarte mari, care odată introduși în organism pot provoca afecțiuni grave și chiar moartea, scrie bzi.ro.

"Trebuie să informăm populația cu privire la riscurile la care se supun dacă va continua să consume apă sfințită. Aceasta este o problema care a fost ignorată până acum, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.", a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre cercetatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel