Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cascadorul Marian Chirvase, povești de la filmări: Szobi Cseh mi-a căzut în brațe. A făcut comoție!

Cascadorul Marian Chirvase a vorbit, într-un interviu pentru DCNews, despre cum era Sergiu Nicolaescu pe platourile de filmare, dar și cum se distra, alături de colegii lui și marii actori ai filmului românesc. De asemenea, cascadorul a povestit un episod mai puțin fericit cu Szobi Cseh.

"Sergiu Nicolaescu era sobru. Unii spun că a fost comunist"

"Ion Militaru a fost o mare figură a cinematografiei. Îi zicea lui Sergiu Nicolescu "măestruțule". Îl alinta. Sergiu, la un moment dat, când era mai agitat aşa, îi zice: "Băi, Ioane, te rog, nu mă mai face struţ. Milică: "Domnule, eu nu te fac struţ, eu te alint. Îţi zic "măiestruțule". Sergiu Nicolaescu era sobru, dar accepta glumele. Pe platourile lui era instaurată disciplina.

Datorită lui cred că sunt şi disciplinat. Dacă ai să te uiţi pe genericull ăla de sfârşit de film, ai să vezi că este aceeaşi echipă de la început până la sfârşit, la orice film. El şi-a ales nişte oameni care l-au înţeles. A rămas cu o echipă. Sergiu a fost un om deosebit. Unii spun că a fost comunist, eu spun că nu", a spus Marian Chirvase.

"A luat un pietroi şi a spart geamul"

"A ajuns Milică acasă, într-o seară, după filmări, după o zi întreagă de muncă, de agitaţie pe platou. S-a dus să îşi facă duş, s-a îmbrăcat într-un halat şi s-a pus la televizor. La etajul doi, deasupra lui, stătea o doamnă care purta pantofi cu flecuri din alea din metal. Şi se tot auzeau. Milică s-a apucat să îi bată în ţeavă. Pe lângă ţevile alea din colţurile apartamentului erau nişte găuri. El îi bătea în ţeavă şi ea îi striga pe lângă ţeavă. A coborât afară, că ştia că era un maldăr de moloz, că abia se construiau blocurile. A luat un pietroi şi a spart geamul. Nu a mai numărat etajele. Unde a vazut lumină a dat cu piatra. Când a urcat pe scări îl aştepta soţia lui. Îi zice: "L-ai prins?". El: "Pe cine?". Ea: "Pe ăla de ne-a spart geamul!", povestește cascadorul cu umor.

Vezi și: Marian Chirvase, durerea unui cascador: Sunt terminați. Te apucă plânsul! - foto care te lasă fără cuvinte

Gloanţe oarbe, pe foc, la "Iancu Jianu"

"La filmul "Iancu Jianu", stăteam cu Mihalea, cu Mereuță, Popovici, Ion Crăciun, cu Adrian Pintea... Pe atunci, un film se făcea cam în doi ani. Era greu. A plouat şi au fost nevoiţi să scoată firele să nu se facă un scurtcircuit. Era noaptea, când era atacat hanul. Acum, oamenii s-au plictist să tot aştepte. Nelu Crăciun s-a dus şi a luat nişte gloanţe oarbe şi le-a aruncat pe foc. Noi stăteam la un foc acolo. Îţi dai seama că gloanțele alea nu pocnesc imediat. Ne-am adunat acolo toţi şi, în liniştea aia - moţăiam, că era filmare de noapte - au început alea: bum, bum, bum. Dacă ne vedeai, am luat-o ca potârnichile în stânga şi în dreapta", își amintește Marian Chirvase.

Szobi Cseh, accident periculos la filmări. "Mi-a căzut în brațe"

"Eram la "Misterele Bucureştilor", cu Mereuță. Filmam pe undeva pe la Sibiu, la o cabană. Şi era bătaia aia de la început, cu brutarii, cu Szobi Cseh care cade pe moară. Nu o controlase înainte şi, când s-a aruncat, era apa până la genunchi, cu mâzgă. A sărit, a alunecat pe spate şi a s-a lovit la cap. A făcut o uşoară comoţie. Mi-a căzut în braţe. Mereuță ne-a adus nouă făina şi Piersic, la un moment dat, trebuia să îl lovească pe Mereuță cu o lopată. S-au făcut repetiţiile şi Nelu Crăciun i-a schimbat lopata. În loc de o lopată din aia de butaforie, i-a pus una reală. Şi i-a dat una pe umăr. El nu şi-a dat seama decât spre final. Ne povestea Florin Piersic", spune cascadorul.

                     La filmările "Misterele Bucureștilor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel