Carmen Brumă, sfaturi pentru o hidratare corectă pe caniculă!

Dana Popa / 05 iul 2018 / 18:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O împătimită a sportului și a alimentației sănătoase, Carmen Brumă știe cum trebuie să ne comportăm pe caniculă. 

Pentru o hidratare corectă și corespunzătoare pe caniculă, vedeta vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi potrivite!

(oar_w460)

“- Dintre toate lichidele apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort, normale este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci , dacă ai 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 l de apă pe zi.

- Pe caniculă nu beți apa cu gheață! Temperatura la care se bea apa este între 10-37 de  grade. Apa foarte rece pe timp de caniculă poate provoca șoc termic, stres digestiv, vasoconstricție periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii, vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare.

(oar_w460)

- Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie structurată care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe caniculă este recomandată apa minerală naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri la litru mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu pentru păstrarea echilibrului electrolitic și acido bazic al organismului.

- Evitați cafeaua atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează. Dacă nu vă puteți abține, regula e să beți 2 pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea.

- Învățați să beți corect apa sau cum spune dr Menci ”apa se mănâncă”. Prin asta se înțelege că nu puneți sticla la gură și o lăsați jos când ajungeți la jumătate ci  că  apa trebuie băută cu înghițituri mici, plimbată prin gură, amestecată cu salivă și abia apoi înghițită. Astfel ea ajunge la tensiunea superficială a lichidelor fiziologice (sânge, limfă) și poate fi folosită la adevărata ei valoare, aceea de a hidrat celulele.

(oar_w460)

- Beți apă la fiecare 30-40 minte, nu doar când vă e sete pentru că asta înseamnă că sunteți deja deshidratați.

- Când vă treziți dimineața beți obligatoriu un pahar cu apă, la fel și seara la culcare.

- Nu beți alcool pe caniculă!”, spune Carmen Brumă pe site-ul ei, www.carmen-bruma.ro .

 

  


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24