Care sunt pașii pentru o viață lungă și fericită

fercirie
fercirie

Peste 78% dintre adulţii cu vârste de peste 30 de ani recunosc că nu sunt mulţumiţi de viaţa de familie, de serviciu, nu mai fac faţă datoriilor la bănci, grijilor şi sunt doborâţi de prea multe probleme, informează Dailymail. 

Iată paşii care îţi prelungesc viaţa şi te ajută să treci mai uşor peste greutăţi:

1. Într-o căsnicie bărbatul trebuie să fie mai bătrân decât soția. O căsnicie de succes este aceea în care bărbatul e cu cel puţin 5 ani mai mare decât soţia, se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bath pe 1.074 de cupluri.

2. Luaţi-vă un câine. Experţii de la Universitatea Queen, din Belfast, au descoperit că proprietarii de câini au un nivel scăzut de presiune sangvină şi respectiv colesterol. În plus sistemul lor imunitar este mult mai bine pus la punct.

3.Nu-ţi invidia colegii mai bine plătiţi. Cei care îşi compară salariile cu cele ale colegilor sunt mai deprimaţi decât cei care sunt prea timizi să întrebe.

4.Apropiaţi-vă părinţii. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a arătat că 91% dintre tinerii care au o relaţie rece cu părinţii devin alcoolici, au probleme de circulaţie sangvină şi un sistem imunitar deficitar.

5.Fiţi optimişti. Un studiu realizat pe 15.000 de adolescenţi a demonstrat că cei care aveau o copilărie fericită ajungeau să câştige salarii cu 10% mai mari decât cei care au fost nefericiţi în copilărie. Şi asta se întâmplă până la 30 de ani.

 6.Fiţi economi. Uitaţi de terapia prin cumpărături. Un studiu realizat în Marea Britanie a demonstrat că pe timp de recesiune şi criză financiară, cea mai mare fericire a cuplurilor este să economisească pentru zile negre.

7.Râzi mult. Cercetătorii de la Universitatea din Maryland, au descoperit că o repriză bună de râs îmbunătăţeşte circulaţia sangvină cu 20%.

8.Spuneţi adevărul. Ştiaţi că minciuna activează hormonii stresului, creşte pulsul şi cadenţa respiraţiei, putând duce la apariţia hipertensiunii cronice? Cercetătorii australieni au descoperit îmbunătăţiri vizibile la cei care nu au minţit 10 săptămâni.

9.Mutaţi-vă într-o zonă cu relief deluros. Cercetătorii americani au descoperit că bărbaţii şi femeile care locuiesc la altitudine trăiesc mai mult decât cei de la şes. Sătucul Ovodda este populat de mulţi bătrâni care au vârste de peste 100 de ani.

10.Faceţi treabă în casă. Cei care fac ordine în casă sunt mult mai fericiţi decât cei care nu se ocupă cu astfel de treburi gospodăreşti, se arată într-un studiu realizat la Universitatea Cambridge. În plus oamenii harnici au un nivel al colesterolului mai redus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel