Care sunt cele 5 feste pe care ți le joacă mintea

brain-image-picture
brain-image-picture

Mintea umană este complexă și de multe ori ne poate fi cel mai mare dușman, atunci când vine vorba de fericire. Propriile creiere pe care le cunoaștem atât de bine ne pot face să credem că un lucru este corect, când de fapt el este total greșit, scrie Science Daily.

Să înveți să recunoști și să depășești aceste capcane este un lucru esențial, dacă vrei să obții fericirea de durată, relații mai puternice și succes în carieră.

1. Aș fi mai fericit dacă aș avea mai puține de făcut.

Mințile noastre adesea încearcă să ne facă să credem că am fi mai fericiți dacă nu ar trebui să muncim. Ne imaginăm viața ca o vacanță continuă și avem impresia greșită că o astfel de viață ne-ar face fericiți. Totuși, adevărul este că lipsa de activitate duce adesea la plictiseală și depresie. Suntem ființe creative și active. Avem nevoie de provocări și realizări pentru a fi fericiți. Începe să faci ceva important pentru tine și vei vedea cum indicatorul fericirii începe să crească.

2.Nu e vina mea, e vina ta.

De multe ori creierul ne face să credem că suntem nefericiți din cauza partenerului, a familei sau a altor persoane din viața noastră. Aruncăm vina pe oricine din jurul nostru. Desigur, în orice relație, responsabilitatea este a amândurora. Dar, în general, suntem la fel sau poate mai vinovați decât ceilalți din jur. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru situația noastră și să facem tot posibilul pentru a ne bucura la maxim de ea. A ne asuma responsabilitatea pentru acțiunile noastre este începutul fericirii adevărate.

3.Trebuie doar să descopăr secretul succesului pentru a fi fericit.

Nu există "secrete" ale fericirii sau succesului. Deși mulți scriitori, și chiar propriile noastre creiere, ar vrea să ne convingă de existența acestor scurtături, ele nu sunt reale. Să ai o viață plină de succes este destul de simplu. Îți creezi o viziune pentru viitor, apoi un plan și apoi muncești din greu pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Nu există secrete sau scurtături în această formulă. Dacă accepți asta vei înainta foarte mult pe calea spre fericire.

4. Dacă aș avea...

Mintea noastră ne face să credem că vom fi fericiți când vom avea slujba potrivită sau casa potrivită sau mașina potrivită sau orice altceva. Nu este nimic greșit în a-ți dori lucruri mai bune, dar acestea nu garantează fericirea. Poate doar pentru o scurtă perioadă de timp, care va trece însă foarte repede. Cei care își doresc fericirea de durată trebuie să înțeleagă că aceasta este ca un gol pe care nu îl vor putea umple niciodată.

 5. Îmi plac lucrurile așa cum sunt și nu vreau să se schimbe niciodată.

Să crezi asta înseamnă că ești pe un drum sigur spre eșec. Viața presupune schimbări continue. Unele sunt sub controlul nostru, altele nu. Să te opui schimbării sau să încerci să o controlezi este în dezavantajul tău. Este un proces care te va epuiza și îți va răpi fericirea la care speri. Schimbarea este inevitabilă. Trebuie să accepți asta și să înveți să te lași purtat de val. A putea să te adaptezi este foarte important pentru fericirea ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel