Care sunt alimentele care te ajută să te lași de fumat

renuntarea-la-fumat
renuntarea-la-fumat

Consumul de fructe şi legume proaspete ar putea duce, în timp, la renunţarea la fumat. Aceasta este concluzia unui studiu coordonat de Gary A. Giovino, de la The State University of New York.

În cadrul studiului, la care au participat 1.000 de voluntari fumători, s-a constatat că persoanele care au consumat zilnic cel puţin patru porţii de fructe şi legume proaspete au raportat o nevoie mai redusă de a fuma. Totul este în comparaţie cu cei care mâncau cel mult două porţii de legume şi fructe în fiecare zi, potrivit de msn.com, citat de Mediafax.

În plus, după 14 luni de astfel de regim alimentar, o treime din cei care au mâncat fructe şi legume cu regularitate au renunţat la fumat.

O posibilă explicaţie este aceea că aportul de fibre din fructe şi legume creşte senzaţia de saţietate. De asemenea, fructele şi legumele potenţează gustul neplăcut al ţigărilor, spre deosebire de alimente precum carnea şi de băuturi precum cafeaua şi alcoolul.

"Mai mult, consumul de astfel de alimente previne revenirea la viciu", spune Gary A. Giovino, profesor de sănătate publică la The State University of New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel