Care este diferența dintre cafeaua arabica și robusta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Tu știi care este diferența dintre cafeaua arabica și robusta? Iată explicația explicația simplă.

Boabele de cafea au fost împărțite în două tipuri principale: Arabica și Robusta. Principala diferență, pe lângă faptul că sunt specii diferite din aceeași familie de plante, se rezumă la aroma și caracteristicile boabei reale, scrie shtiu.ro

Deși cafeaua Arabica conține mai puțină cofeină decât Robusta, boabele Arabica sunt adesea considerate superioare ca gust. Arabica tinde să aibă un gust mai fin, mai dulce, cu note aromatice de ciocolată și zahăr. Adesea au și note de fructe sau fructe de pădure. Robusta, in schimb, are un gust mai puternic, mai aspru și mai amar, cu nuanțe granulate sau cauciucate.

Potrivit Organizației Internaționale a Cafelei, peste 60% din producția mondială de cafea provine de la cultivatorii de Arabica. Forile Arabica apar abia după câțiva ani și produc fructe elipsoide, în interiorul cărora se află două semințe plate cunoscute sub numele de boabe de cafea. Cel mai răspândit soi de Coffea Canephora este Robusta, fratele mai mic al lui Arabica. Robusta este utilizat pe scară largă în amestecurile de espresso, deoarece se știe că produce o cremă mai bună (stratul cremos găsit deasupra unei cești de espresso) decât Arabica.

Câtă cafea poţi bea într-o zi

"Cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă. Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame. Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel