Capcanele companiilor farmaceutice: preparatele pentru întărirea imunității

Creșterea imunității a devenit prioritară pentru fiecare mamă care are un copil mic. Mama resimte de o mie de ori mai intens fiecare durere a copilului. Astfel, ea va cumpăra siropuri-minune, ceaiuri pe bază de plante și alte capsule, care uneori nu sunt cea mai bună soluție.

Toamna, perioada în care încep școlile și grădinițele, mamele vor să își protejeze copiii de orice strănut, orice răceală. De aceea, pentru a crește imunitatea copiilor, ele apelează tot mai des la preparate naturale și medicamente, care de fapt sunt niște capcane de marketing.

Într-un interviu pentru ea.md, medicul pediatru-imunolog, Tatiana Gorelco, afirmă:"Medicamente care să întărească imunitatea unui copil nu există! Sunt doar trucuri comerciale. Sunt anumite preparate din ierburi care parcă au un efect de apărare, dar sunt, de fapt, niște capcane de marketing. Companiile farmaceutice trebuie să existe și să prospere."

"Ca să aibă o imunitate puternică, copiii trebuiesc căliți: plimbați-i în aer liber; respectați regimul termic adecvat în încăpere – temperatura ideală trebuie să oscileze în jur de 20 de grade, iar umiditatea în jur de 60%; în cameră nu trebuie să fie praf și nici un ungher cu mucegai; zilnic faceți curățenie umedă.

Sunt categoric interzise băuturile sau bomboanele colorate. Încetați să mai dați copiilor maioneză, ketchup și mezeluri! Aceste produse fac rău organismului și influențează și asupra imunității. Evitați contactele cu bolnavii acuți. Cu cât mai multe infecții vor fi în jur, cu atât probabilitatea de îmbolnăvire este mai mare. Dacă este posibil, duceți copiii vara la țară. Lăsați-i să respire aer curat și, dacă este posibil, să umble doar desculț.

[citeste si]

Folosiți medicamente doar în cazuri excepționale și doar la indicația medicului – în nici un caz cu scop profilactic! Majoritatea medicamentelor pentru întărirea sistemului imunității sunt cu efect neutru, așa că am mari dubii că o să facă bine organismului, la fel cum sunt sigură că nici nu pot dăuna. Nu există așa un medicament pe care l-ai administrat și gata, organismul o să aibă o stare de apărare foarte bună.

Organismul nostru imun se adaptază în primul rând la modul nostru de viață. Nu medicamentele întăresc imunitatea! Doar un mod de viață sănătos înseamnă o imunitate puternică.

Dacă însă copilul se îmbolnăvește frecvent este necesară o examinare mai profundă. Este posibil să fie vorba de o patologie cronică. Starea lui bolnăvicioasă nu se datorează imunității slabe, ci patologiei cronice.

Folosirea nerațională și neargumentată a multor medicamente pot crea probleme în ceea ce privește capacitatea organismului de a se apăra. De aceea, rugăm ca folosirea concomitentă a mai multor preparate să fie exclusă. O infecție virală nu necesită să fie tratată cu medicamente, ci cu liniște și multe lichide.", mărturisește medicul pediatru în interviul acordat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel