Cântăreața Sia, diagnosticată cu o maladie neurologică rară

Instagram SIA
Instagram SIA

Celebra cântăreață Sia a anunțat că suferă de o boală rară. Artista a mărturisit că are dureri mari.

În vârstă de 45 de ani, celebra artistă a făcut un anunț trist. Mai exact, Sia le-a mărturisit cfanilor pe rețelele de socializare că  suferă de o boală rară, numită sindromul Ehlers Danlos, îndemnându-i pe cei care trec prin aceeași situație să fie puternici.

„Bună, sufăr de dureri cronice, o boală neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau să vă spun celor care suferiţi de dureri, fizice sau emoţionale, că vă iubesc. Mergeţi înainte. Viaţa este a naibii de grea. Durerea te demoralizează şi nu eşti singur”. , a fost mesajul scris de către artistă pe rețelele de socializare.

Potrivit specialiștilor, sindromul Ehlers-Danlos (EDS) sunt un grup de afecțiuni ereditare ale țesutului conjunctiv, care sunt variate în ceea ce privește modul în care afectează organismul și cauzele lor genetice. Preocuparea de bază este structura sau funcția anormală a colagenului și a anumitor proteine aliate ale țesutului conjunctiv.  

În general, acestea se caracterizează prin hipermobilitate articulară (articulații care se mișcă mai mult decât în mod normal), instabilitate articulară (subluxație (separare parțială a suprafețelor de articulare ale unei articulații)) și luxații (separare completă a suprafețelor unei articulații), scolioză și alte deformări articulare, hiperextensibilitate cutanată (piele care poate fi întinsă mai mult decât în mod normal) și cicatrici anormale, precum și alte slăbiciuni structurale, cum ar fi hernii și prolaps de organe prin planșeul pelvian. În tipurile mai rare de SED, există, de asemenea, slăbiciune a unor țesuturi specifice care pot duce, de exemplu, la afecțiuni gingivale și dentare majore, afecțiuni oculare, afecțiuni ale valvelor cardiace și ale rădăcinilor aortice, precum și la rupturi ale organelor abdominale, uterine sau ale vaselor de sânge, care pun în pericol viața. 

VEZI CONTINUAREA PE SPECTACOLA.RO.

Şi actrița Selma Blair, în vârstă de 49 de ani,  apare într-un documentar cu puternic impact emoțional despre lupta ei cu scleroza multiplă, în ipostaze greu de imaginat.

Ea face mărturisiri cutremurătoare despre perioada în care a făcut chimioterapie pentru a scăpa de această boală cumplită.

Documentarul numit "Introducing, Selma Blair", care va avea premiera la sfârșitul lunii octombrie, conține detaliile actriței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel