Cândva, românii puteau să sune cu număr ascuns. Mai merge să faci asta şi în 2022?

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai permite noua tehnologie să sunăm cu număr ascuns? Mai sunt valabile codurile de odinioară? Ce s-a schimbat?

În vremuri de demult, încă de când nu aveam smartphone-uri, devenise aproape un trend să suni cu număr ascuns. Era cool, era... altceva, îndeosebi în rândul tinerilor. Ne amintim doar că foloseacm anumite combinaţii de cifre cu # în faţă, uneori şi la sfârşit. Mai funcţionează şi astăzi?

Da, mai merge să faci asta şi azi, pe telefoanele noi. Datorită identificatorului de apelant, de fiecare dată când efectuați un apel telefonic vă dezvăluiți identitatea – sau cel puțin numele și numărul de telefon. Dar nu toți cei pe care îi sunați trebuie să vă cunoască numărul de telefon și, cu siguranță, există momente în care doriți să sunați în privat, ascunzând astfel identificatorul de apelant.

Există mai multe modalități de a vă bloca numărul de telefon atunci când efectuați un apel și, în general, acestea sunt destul de ușor de realizat.

Cum să vă ascundeți numărul de telefon folosind #31#

Cel mai simplu mod de a vă ascunde numărul de telefon este să folosiți codul #31#. Acest lucru vă permite să vă blocați numărul de telefon, astfel încât destinatarul să vadă un mesaj de genul „Privat” în loc de numele și numărul dvs. de telefon atunci când primește un apel. Această tehnică se aplică numai apelului pe care îl efectuați în acel moment, astfel încât, în mod implicit, numărul dvs. de telefon va fi afișat dacă nu formați #31# pentru apelul specific pe care doriți să îl faceți privat. Un avantaj suplimentar: funcționează pe orice telefon, inclusiv pe telefoanele fixe.

Cum să vă ascundeți implicit numărul de telefon pe iPhone

Dacă aveți un iPhone, puteți configura aplicația Phone (Telefon) pentru a trimite întotdeauna apelurile în mod privat, blocând ID-ul apelantului.

1. Porniți aplicația Settings (Setări) și apoi atingeți Phone (Telefon).

2. Atingeți Show My Caller ID (Afișare ID apelant).

3. Dezactivați Show My Caller ID (Afișare ID apelant) glisând butonul spre stânga.

Cum să vă ascundeți numărul de telefon în mod implicit pe Android

Puteți, de asemenea, să vă ascundeți numărul de telefon dacă aveți un telefon Android. Pașii exacți pot varia ușor în funcție de versiunea de Android și de telefonul pe care îl aveți, dar, în general, ar trebui să îl puteți găsi în acest fel.

1. Porniți aplicația Telefon.

2. Atingeți meniul cu trei puncte și atingeți Settings (Setări).

3. Atingeți Apeluri și apoi atingeți Setări suplimentare.

4. Dezactivați ID apelant glisând butonul spre stânga.

Cert este că dacă pe display apare informația că ești apelat de un număr privat, fie vei fi entuziasmat să vezi cine se află „la capătul celălalt al liniei” și vei răspunde imediat, fie vei fi cuprins de anxietate și vei prefera să nu permiți începerea conversației, ignorând apelul. Totuși, în această ultimă situație, e posibil să rămâi cu o curiozitate care nu-ți va da pace, pentru că te vei întreba constant Cine mă sună cu număr ascuns?

Un număr privat este acela care nu dezvăluie identitatea și informațiile de contact ale apelantului. Când te sună cineva cu număr ascuns, pe ecranul telefonului tău mai pot apărea și alte sintagme care determină același lucru, precum:

Blocked (Blocat)

Private Caller (Apelant privat)

No Caller ID (Fără ID Apelant)

Restricted (Restricționat)

Unknown (Necunoscut)

Cum blochezi apelurile de la numere necunoscute 

Probabil ai observat deja că, chiar și cu toate normele impuse prin GDPR, apelurile de tip spam nu încetează. La fel de enervante pot deveni și apelurile prin care ești invitat să oferi calificative sau note unui angajat al unei firme cu care tocmai încheiasei o conversație. Și mai nefericite pot fi situațiile în care o persoană cu care nu mai voiai să ai de-a face și căreia îi blocasei numărul încearcă să dea de tine de pe alte numere de telefon, pe care nu le cunoști.

Poți scăpa de toate aceste neplăceri într-un mod foarte simplu, prin blocarea numerelor necunoscute sau private. Flip te învaţă cum să faci asta:

Dacă ești fan telefoane Apple, e bine să știi că poți bloca numerele ascunse sau necunoscute pe iPhone într-un mod foarte simplu.

Urmează pașii:

intră în Settings (Configurări) și caută Phone (Telefon);penultimul rând din meniul care se va deschide va afișa Silence Unknown Callers (Trece pe silențios apelanții necunoscuți), funcție pe care va trebui să o activezi. 

După ce faci această setare, toate apelurile de la numere necunoscute vor fi trecute automat pe modul silențios, așa că nu te vor mai deranja. Totuși, le vei regăsi în lista de apeluri recente ale iPhone-ului tău.

Înainte să blochezi apelurile de la numere necunoscute sau numere private pe iPhone, asigură-te că ai salvate în lista de contacte numerele de telefon ale tuturor celor importanți pentru tine. În caz contrar, e posibil să pierzi apeluri pe care nu ai vrea, în mod obișnuit, să le ratezi. 

Pentru a avea la dispoziție această funcție a telefonului, e necesar să utilizezi un iPhone cu iOS 13 sau o versiune ulterioară a acestui sistem de operare. 

Desigur, poți alege și să blochezi individual numerele de telefon de la care primești apeluri nedorite, însă această metodă nu te va ține departe de alte posibile neplăceri în acest sens, pe viitor. 

Poți bloca un număr de telefon pe iPhone astfel:

intră în lista de apeluri recente și apasă pe semnul din dreptul numărului pe care vrei să îl blochezi;alege opțiunea Block this number (Blochează numărul)

La fel de simplu poți bloca numere ascunse sau necunoscute și pe telefoanele Samsung, Huawei sau alte dispozitive cu Android. Și, asemenea telefoanelor Apple, și dispozitivele Samsung îți vor permite să blochezi individual un număr sau să respingi automat orice apel venit de la o persoană al cărei număr nu îl ai înregistrat în telefon. 

Pentru a bloca toate numerele necunoscute pe un telefon Samsung, va trebui să:

intri în aplicația de apeluri și să deschizi meniul ascuns sub cele trei puncte din dreapta, sus;alegi de acolo Settings (Setări);prima opțiune din lista care va apărea va fi cea de Block numbers (Blocare numere);apeși pe ea și să activezi butonul care va bloca, automat, toate apelurile de la numere necunoscute sau private pe telefonul tău Samsung.

Dacă vrei să blochezi un anumit număr de telefon pe Samsung sau Huawei, tot ce va trebui să faci va fi să:

deschizi lista de apeluri recente sau pe cea de contacte;apeși pe numărul pe care vrei să îl blochezi, ca mai apoi să alegi simbolul ????, care te va duce într-o nouă pagină;de aici, va trebui să apeși pe cele trei puncte din dreapta, jos, unde vei regăsi și opțiunea de Block contact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel