Cuptorul cu microunde, foarte periculos pentru sănătate

article_327472_1
article_327472_1

Foarte multți oameni preferă să își încălzează mâncarea la cuptorul cu microunde, chiar dacă știu că acest lucru este dăunător sănătății.

Preparea alimentelor la cuptorul cu microunde nu diferă foarte mult de celelalte metode obișnuite de a găti. Există o serie de pericole care pândesc la tot pasu atunci când folosim acest aparat.

Cât de bine păstrează substanțele nutritive? 

„O parte dintre substanțele nutritive se pierd în timpul preparării termice, indiferent care este aceasta. Cea mai bună metodă de a găti, care păstrează cea mai mare cantitate de vitamine și minerale, este prepararea rapidă, expunerea alimentelor la căldură perioade scurte și cu o cantitate cât mai mică de lichid“, explică specialista în cercetare alimentară Catherine Adams Hutt, citată de upwave.com.
Orice tip de preparare termică în cantități mari de apă, la temperaturi mari și timp îndelungat, distruge o bună parte din nutrienți. Dacă fierbi spanac (la microunde sau pe aragaz) cu multă apă, se va pierde până la 70% din conținutul de acid folic. Însă fierberea la aburi va face acidul folic să rămână aproape integral în frunzele de spanac. „Secretul la microunde este să acoperi bine vasul în care prepari spanacul, astfel încât să fie nevoie de puțină apă și să se creeze abur“, recomanda Hutt, potrivit adevarul.ro.
În cuptorul cu microunde, puterea de încălzire depinde atât de capacitatea cuptorului, cât și de conținutul de apă adăugată la prepararea mâncării, de densitatea și de cantitatea mâncării ce urmează a fi încălzită. Energia microundelor nu pătrunde bine prin bucățile groase, dense de mâncare și, de aceea, se asociază adeseori cu o preparare inegală a mâncării. Din această cauză este posibil ca eventualele bacterii periculoase care se pot găsi în carne, de exemplu, să nu fie distruse de căldură și, deci, să ne compromită sănătatea.
În plus, ar trebui să ne asigurăm de buna funcţionare a dispozitivelor de blocare de siguranţă, montate pe uşă pentru a preveni emisia de microunde atunci când aparatul nu este pornit. Garniturile de pe uşă trebuie curăţate periodic şi trebuie să te asiguri de integritatea lor. Şi deteriorarea carcasei ar trebui să descurajeze utilizarea cuptorului cu microunde, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel