Cancerul mamar, mai frecvent la femeile născute din mame de peste 39 de ani

Femeile născute din mame cu vârste de peste 39 de ani au un risc crescut de a suferi de cancer. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de laStudiul publicat în revista Breast Cancer Research and Tratament arată că la femeile care au mai mult ţesut conjunctiv fibros şi glandular decât ţesut gras, cancerul de sân este mai greu de identificat. Rezultatele s-au bazat pe analiza făcută pe 3.574 de femei cu vârste cuprinse între 45 şi 68 de ani, în şapte comunităţi autonome din Spania.

Densitatea mamografică este ereditară, dar există şi factori care o pot influenţa, cum ar fi vârsta femeii atunci când naşte primul copil, dar şi numărul de copii pe care îi are, informează 20minutos.es.

Acumularea expunerii la hormoni împreună cu factorii de creştere, în etapele anterioare ale vieţii, atunci când sânii încep să se dezvolte, creează probabilitatea de a dezvolta o tumoare ca adult”, spune Lope Virginia, coordonatoarea studiului.

Studiile anterioare arată că femeile cu o densitate mamografică de 75% sau mai mare, au de cinci ori mai multe şanse de a suferi de cancer de sân în comparaţie cu femeile care au o densitate mai scăzută. De asemenea, femeile care prezintă o scădere a densităţii sânilor în decurs de şase ani, au mai puţine riscuri decât la cele a căror densitate  de sân rămâne nemodificată. Cercetătorii menţionează şi faptul că femeile care erau mai slabe şi înalte înainte de pubertate pot dezvolta cancer mamar.

Citeşte şi:

STUDIU: Deodorantele ar putea cauza cancerul de sân

Studiu: Tratamentul cancerului mamar are efecte secundare grave

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel