Cancer pancreatic, terapie revoluționară descoperită de americani

Cercetătorii americani au dezvoltat o terapie revoluționară pentru cancerul pancreatic, unul dintre cele mai dificile tipuri de cancer, fiind greu de diagnosticat, răspunde slab la tratament și se răspândește rapid la organele din jur, cum ar fi stomacul și intestinul subțire. 

O nouă combinație de medicamente - vaccinul CRS-207 și GVAX Pancreas - ar putea fi aprobată în curând în Statele Unite, ca fiind cea mai revoluționară terapie a cancerului pancreatic, cu efecte vizibile inclusiv în ce privește cancerul care a dezvoltat deja metastaze, relatează antenasatelor.ro.

Deși o astfel de aprobare durează chiar și ani, autoritățile de reglementare americane anunță că terapia ar putea autorizată în doar câteva luni, având în vedere că gravitatea bolii.

Terapia a fost dezvoltată pe baza datelor strânse în urma a două studii, la care au participat 93 de pacienți cu cancer pancreatic metastatic, care nu au răspuns la alte tratamente. Cercetările au dovedit că pacienții care au primit medicamentul GVAX Pancreas împreună cu vaccinul împotriva cancerului CRS-207 au răspuns mai bine la tratament decât cei care au primit numai GVAX. Acest tratament are în principal rolul de a stimula sistemul imunitar, ducând la prelungirea vieții bolnavilor cu cancer pancreatic metastatic.

Numai în 2014, peste 45.000 de cazuri noi de cancer pancreatic au fost raportate în această Statele Unite, iar proape 40.000 de pacienți și-au pierdut viața, otrivit Institutului Național al Cancerului din SUA. Deși cancerul pancreatic reprezintă mai puțin de 3 la sută din diagnosticele noi de cancer, în fiecare an, aceasta este a patra cauză de deces prin cancer. Comparativ cu alte tipuri de cancer, rata de supraviețuire a celor diagnosticați cu cancer pancreatic este foarte scăzută, cei care supraviețuiesc până la 5 ani reprezentând aproximativ 5 procente, în primul rând, din cauza lipsei de instrumente de diagnosticare preventivă. 

Semnele de cancer pancreatic, de obicei, nu apar până când boala este avansată, ceea ce îl face foarte dificil de diagnosticat. Unele simptome includ: dureri abdominale superioare, îngălbenirea pielii și a albului ochilor, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, cheaguri de sânge. Dacă medicul suspectează un cancer pancreatic, atunci va trebui să faceți pentru confirmare un test de imagistică, cum ar fi CT sau RMN, pentru a diagnostica cancerul, sau o biopsie de țesut de pancreas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel