Calculează ce înălţime vei avea la bătrâneţe

batrani
batrani

Un grup de cercetători din America şi China au realizat un studiu care prezice cât de scund vei fi la bătrâneţe, scrie Cercetătorii au explicat că schimbările fizice asociate cu îmbătrânirea includ o creşterea a grăsimii corporale şi o scădere a masei osoase. Cercetarea a evidenţiat faptul că oamenii care trăiesc în oraşe scad mult mai puţin în înălţime comparativ cu cei care stau în zone rurale.

Înălțimea depinde de școlarizare

Bărbaţii care nu au terminat şcoala primară pierd în înălţime cu 0,9 cm mai mult, comparativ cu cei care au finalizat aceste studii. Finalizarea liceului pare să îi scutească pe oameni de o pierdere în înălţime de 1 cm. Cercetătorii susţin că diferenţele sunt destul de mari, având în vedere că în medie bărbaţii pierd cam 3,3 cm în înălţime.

 În rândul femeilor, cele care nu terminat şcoala primară pierdeau 0,6cm, comparativ cu cele care au urmat aceste studii, în condiţiile în care, odată cu trecerea timpului, în medie acestea scad cu aproximativ 3,8 cm în înălţime.

Studiul a scos la iveală faptul că scădere în înălţime de-a lungul timpului este un indicator important pentru alte probleme de sănătate, indiferent de înălţimea maximă a indivizilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel