Broscuța Romeo, probleme în dragoste: Nu şi-a găsit încă 'Julieta'

Romeo, o broască acvatică de Sehuencas, ultima din specia sa, nu şi-a găsit încă 'Julieta'.

Romeo, un mic amfibian bolivian celibatar şi fără copii, pentru care fusese lansat un puternic apel pentru găsirea unei partenere, în lipsa căreia specia sa riscă să dispară, nu şi-a găsit încă perechea, a anunţat o cercetătoare care se ocupă de cazul său, citată de AFP.

'Este urgent să găsim alte exemplare din specia sa pentru a evita dispariţia acesteia', a declarat miercuri Teresa Camacho Badani de la Muzeul de Istorie Naturală din Cochabamba (Bolivia). Romeo, o broască acvatică de Sehuencas (Telmatobius yuracare), care trăieşte de 10 ani la Muzeu şi are o speranţă de viaţă de 15 ani, este ultimul exemplare cunoscut din specia sa.

În februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, îngrijitorii săi au decis să îşi intensifice eforturile pentru a-i găsi o pereche, aşa că au făcut un parteneriat cu site-ul de dating Match.com.

Strângere de fonduri

Muzeul şi organizaţia Global Wildlife Conservation s-au asociat cu primul site global de dating din lume pentru a colecta fonduri destinate salvării speciei lui Romeo. Iniţiativa a strâns 25.000 de dolari (21.400 de euro), cu mult peste obiectivul iniţial de 15.000 de dolari (12.800 de euro), a indicat Camacho.

Banii sunt destinaţi lansării unei expediţii de explorare a râurilor boliviene, în încercarea de a descoperi o femelă din specia sa, inclusiv în stadiul de mormoloc. În cazul unui eşec, Romeo va avea aceeaşi soartă ca 'George singuraticul', ultima ţestoasă din specia 'Chelonoidis abigdoni', decedată în Galapagos, în 2012, fără a avea urmaşi.

Vezi și: Autostradă blocată de urși inexistenți. Vâlcov dezvăluie un dialog halucinant: Nu e urs, dar uite broasca


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel