Bolile de piele se înmulțesc pe fondul crizei economice

Conform unui sondaj realizat de Asociația Britanică de Dermatologie, cazurile de eczema, psoriasis şi alte boli de piele favorizate de stress s-au înmulțit pe fondul crizei economice.

British Skin Foundation (BSF) susține că este important ca cei afectați de bolile de piele să identifice factorii emoționali care le-ar putea cauza problemele, pentru a înlătura disconfortul psihic resimțit din cauza acestor madadii.

În urma unui sondaj realizat la conferința anuală a Asociației Britanice de Dermatologie, în rândul a 105 medici și asistente specializați în boli de piele, 41% dintre aceștia au constatat o creștere însemnată a acestor afecțiuni, 5%- o creștere enormă , iar aproape jumătate dintre specialiști au remarcat o ușoară creștere.

De asemenea, aproape 50% dintre cei chestionați au spus că principalul motiv care poate favoriza apariția unor afecțiuni ale pielii este reprezentat de stres.

"Recesiunea aduce o serie de probleme care sporesc stresul şi nefericirea milioanelor de oameni care au o boală de piele", a declarat Bevis Man, membru al BSF.

O cercetare anterioară a British Skin Foundation a relevant faptul că  multe dintre persoanele care suferă de boli de piele au fost abuzate verbal în public.  Totodată, una din șase dintre cele 729 de persoane care au participat la acest studiu au mărturisit că afecțiunea dermatologică de care sufereau i-au determinat să se automutileze sau chiar să se gândească la o potențială sinucidere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel