Urmărește emisiunea live


Bogdan Marinescu: S-a dovedit că aveam dreptate

Bogdan Marinescu
Bogdan Marinescu

Prof. Bogdan Marinescu a comentat pentru DCNews ”recordul” de la Berlin. Prof. Marinescu, directorul Maternității Panait Sârbu în 2005 și coordonatorul echipei care a realizat fertilizarea in vitro, în cazul Adriana Iliescu, a fost atacat în presa românească. Colegiul Medicilor a cerut o anchetă ca să stabilească dacă fertilizarea ”celei mai bătrâne mame din lume” a fost un experiment sau un act medical.  Duminică, presa din Germania a relatat cazul unei profesoare din Berlin care va naște cvadrupleți, în august, după o feritilizare in vitro la vârsta de 65 de ani.

Dacă Adriana Iliescu încercase fără succes să aibă copii, Annegret Raunigk, care va deveni cea mai în vârstă mamă de cvadrupleți, are, deja, 13 copii.

”Îi felicit pentru rezultat pe colegii din Germania, ne-a declarat prf. Bogdan Marinescu. Mă bucur că au făcut și alții, s-a dovedit că am avut dreptate. Nu au de ce să mă mai fluiere pe mine, pentru actul medical realizat atunci.  Mentalitățile se schimbă, oamenii s-au obișnuit cu ideea sarcinii la vârste de peste 50-60 de ani. Am văzut presa din Germania, în 2005. Nu a fost o opoziție, dimpotrivă, salutau realizarea medicală. Partea amuzantă este că mă felicitau, dar sub poza cu fața mea trecuseră numele unui medic italian, care făcuse primul reproducere postmenopauză”.

Adriana Iliescu, își amintește prof. Bogdan Marinescu, avea date biologice mult mai bune decât credea publicul.

”Perspectiva noastră privind vârsta, bătrânețea, trebuie să se schimbe, spune prof. Marinescu. Adriana Iliescu avea constantele biologice perfecte, avea o stare de sănătate foarte bună. Poate nu arăta la fel de tânără ca psiholoaga din Anglia, care a avut recent o sarcină la peste 60 de ani, dar vă asigur că analizele erau perfecte. Am estimat că potențialul de recuperare după sarcină era ridicat, și s-a dovedit că am avut dreptate.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel