Boala autoimunitară vitiligo ar putea fi vindecată

vitiligo
vitiligo

Cercetătorii americani de la Institutul de Oncologie afiliat Universităţii Loyola din Chicago au descoperit un posibil remediu pentru vitiligo, după ce au tratat șoareci suferind de această boală prin injectarea unei proteine mutante.

Autor: Sabina Ghiulțu

Medicii americani au injectat şoarecilor suferind vitiligo o formă mutantă a proteinei HSP70, iar aceasta a înlocuit proteina normală şi a inversat reacţia autoimunitară aflată la originea bolii vitiligo. Au fost efectuate și teste pe eşantioane de piele umană și au arătat efecte similare.

Vitiligo este o boală autoimunitară a epidermei  ce se caracterizează printr-o depigmentare totală a pielii, în principal pe faţă, gât, mâini, picioare sau la nivelul articulaţiilor din cauza absenței melaminei.  Până în prezent nu se cunosc nici cauzele, dar nici un tratament verificat pentru această boală. Vitiligo poate avea atât origine genetică, cât și generată de stres. Boala nu este dureroasă, dar petele albe sunt disgrațioase. Vitiligo afectează  în medie aproximativ 5 persoane dintr-o mie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel