BlackBerry ar putea fi cumpărat pentru o sumă uriașă

BlackBerry
BlackBerry

Producătorul canadian de smartphone-uri BlackBerry a acceptat în principiu să fie achiziţionat de către un consorţiu condus de compania Fairfax Financial, în schimbul sumei de 4,7 miliarde de dolari.

Fairfax, cel mai mare acţionar al BlackBerry, cu o participaţie de 10%, a oferit nouă dolari pe acţiune, în numerar, pentru a achiziţiona producătorul de smartphone-uri, care nu va mai fi listat la bursă. Cei de la BlackBerry au anunţat însă că vor explora şi alte opţiuni, în timp ce negocierile cu Fairfax vor continua, transmite Agerpres.

Vineri, BlackBerry a anunţat că va concedia 4.500 de angajaţi, pentru a-şi reduce pierderile estimate la un miliard de dolari, din cauza vânzărilor slabe ale noilor sale telefoane mobile inteligente. Miliardarul canadian Prem Watsa, şeful Fairfax, a declarat: "Credem că tranzacţia va deschide un nou capitol pentru BlackBerry, pentru clienţii, angajaţii şi colaboratorii companiei". Decăderea BlackBerry BlackBerry a fost, în urmă cu numai câțiva ani, liderul pieţei telefoanelor mobile inteligente, însă, în ultima perioadă a fost devansat de Apple cu telefoanele iPhone, dar şi de alţi producători, precum Samsung, care utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google. Potrivit firmei de cercetare IDC, cota de piaţă a BlackBerry a scăzut de la aproape 50%, în 2009, la mai puţin de 3%, în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel