Billboard. Situație paradoxală: Vânzări minime, poziție de top

Un rapper care a vândut doar 823 de copii fizice ale albumului său se află în vârful topului Billboard.

Un rapper newyorkez a ajuns în vârful clasamentului Billboard al vânzărilor de albume din Statele Unite deşi a vândut doar 823 de copii fizice ale albumului său - o cifră istorică - datorită streamingului şi a noilor modalităţi de consum a muzicii, relatează marţi AFP. Graţie sistemelor care convertesc în vânzări descărcările şi accesările online a melodiilor (83 milioane în total pentru cele 20 piese de pe album), Boogie Wit Da Hoodie a realizat echivalentul a 58.000 de vânzări de exemplare ale celui mai recent album al său, 'Hoodie SZN', în săptămâna 3-10 ianuarie.

Potrivit cifrelor comunicate luni de Billboard, aceasta este prima dată când un disc ajunge în vârful clasamentului săptămânal de referinţă realizând în acelaşi timp un număr atât de redus de vânzări de copii fizice. Acesta este al doilea album de studio al tânărului rapper, în vârstă de 23 de ani, din Bronx.

Cifrele confirmă încă o dată importanţa streamingului şi scăderea vânzărilor copiilor fizice în industria muzicală actuală, în special în cazul genurilor populare, cu o audienţă tânără, cum este cazul muzicii hip-hop. Săptămâna trecută, un alt rapper, 21 Savage, s-a clasat pe prima poziţie a clasamentului, cu 84 de milioane de accesări online şi 3.481 de copii fizice vândute ale albumului I Am > I Was.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel