Big Bank Hank, unul dintre membrii trioului Sugarhill Gang, a murit

Big Bank Hank, unul dintre membrii trioului Sugarhill Gang, al cărui single "Rapper's delight", lansat în 1979, este considerat primul cântec rap din istorie, a murit marţi, din cauza unui cancer, la vârsta de 57 de ani.

Născut în cartierul Bronx din New York, Big Bank - al cărui nume real a fost Henry Jackson - a murit în spitalul din Englewood, în statul New Jersey, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului Sugarhill Gang.

"Suntem întristaţi de vestea despre moartea fratelui nostru. Odihneşte-te în pace, Big Bank", au declarat Wonder Mike şi Master Gee, ceilalţi doi membri ai grupului.

Citeşte şi: Mica Săptămână de Muzică Veche, în Sala Pod

Muzica rap s-a născut în anii 1970 în Bronx, iar "Rapper's delight", lansat de Sugarhill Gang, este primul cântec din acest gen muzical care a intrat, în 1980, în Topul 40 al celor mai bune piese americane.

Structura acelui cântec, în care unul dintre rapperi se laudă cu reuşitele sale, pe un ritm muzical dominat de bas împrumutat dintr-un alt cântec, "Good times", lansat de grupul Chic, a stat apoi la baza majorităţii pieselor hip-hop din deceniile care au urmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel