Big Bank Hank, unul dintre membrii trioului Sugarhill Gang, a murit

Big Bank Hank, unul dintre membrii trioului Sugarhill Gang, al cărui single "Rapper's delight", lansat în 1979, este considerat primul cântec rap din istorie, a murit marţi, din cauza unui cancer, la vârsta de 57 de ani.

Născut în cartierul Bronx din New York, Big Bank - al cărui nume real a fost Henry Jackson - a murit în spitalul din Englewood, în statul New Jersey, a precizat purtătorul de cuvânt al grupului Sugarhill Gang.

"Suntem întristaţi de vestea despre moartea fratelui nostru. Odihneşte-te în pace, Big Bank", au declarat Wonder Mike şi Master Gee, ceilalţi doi membri ai grupului.

Citeşte şi: Mica Săptămână de Muzică Veche, în Sala Pod

Muzica rap s-a născut în anii 1970 în Bronx, iar "Rapper's delight", lansat de Sugarhill Gang, este primul cântec din acest gen muzical care a intrat, în 1980, în Topul 40 al celor mai bune piese americane.

Structura acelui cântec, în care unul dintre rapperi se laudă cu reuşitele sale, pe un ritm muzical dominat de bas împrumutat dintr-un alt cântec, "Good times", lansat de grupul Chic, a stat apoi la baza majorităţii pieselor hip-hop din deceniile care au urmat.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel