Băsescu îneacă Al Qaeda în Dunăre

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Dl. Traian Băsescu a prezentat, luni, în fața ambasadorilor străini acreditați la București, prioritățile politice ale României. Între altele, dânsul ne-a avertizat că “Al Qaeda se află la granița de sud”.

Nimeni din lumea civilizată nu ignoră potențialul ucigaș al organizației fundamentalist-islamice. Al Qaeda rămâne o amenințare pentru lumea occidentală, în special, și pentru civilizația umană, în general.

În cazul de față, însă, zicerea d-lui Băsescu are mai mult de-a face cu teoria dușmanului extern. Dl. Băsescu, nemaiavând Guvern și fiind, cel puțin deocamdată, pus între paranteze în politica internă, a găsit o altă modalitate de a se face util românilor. Cu pieptu-i de aramă va opri Al Qaeda la graniță. Eventual, o va îneca în Dunăre. Ce răzbunare mai cumplită împotriva luptătorilor fundamentaliști, care ar fi vrut să moară, eventual, în zona deșertificată din sudul României – pentru a se simți măcar într-un mediu familiar – decât să fie înecați de bătrânul lup de mare în apa murdară a Dunării, plină de țigări de contrabandă!

În rest, în afară de zicerea cusută cu ață albă, dl. Băsescu a avut un discurs bine articulat de politică externă, cu ținte și obiective precise, așa cum n-am auzit până acum din partea MAE de la București, de pildă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel