Banii ţin captive femeile în căsnicii fără dragoste

Pe măsură ce îmbătrânesc, femeile devin din ce ce în ce mai puţin dispuse să divorţeze, printre motive numărându-se îngrijorarea faţă de bani, scrie The Independent.

La 60 de ani, diferența dintre numărul bărbaților și femeilor care solicită divorțul este semnificativă.

Jeetesh Patel, de la firma de avocatură Hodge Jones & Allen, afirmă că temerile legate de finanțe ţin captive femeile în relații nefericite. El spune: "Văd femei care sunt căsătorite de mulți ani care, nu numai că și-au sacrificat propria carieră pentru a avea grijă de copii și de casă, dar au depus mult efort pentru a-și ajuta soțul în cariera sa. Adesea, ele nu au nicio economie sau pensie, astfel încât sunt pe bună dreptate îngrijorate de implicațiile divorțului asupra finanțelor lor."

O femeie, în vârstă de 50 de ani, a vorbit cu sursa citată doar sub protecţia anonimatului. Aceasta a spus că ar fi jenant să divorțeze la vârsta ei, dar și mai rușinos dacă prietenii ei ştiu că nu și-ar putea permite. „Nu suntem fericiţi. Abia vorbim. Aș dori un nou început. Dar avem o fiică și am renunțat la muncă când s-a născut", a spus femeia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel