Banane coapte. Care sunt beneficiile pentru sănătate

Beneficiile consumului de banane coapte au fost scoase în evidență de un studiu efectuat de cercetătorii japonezi.

Bananele coapte aduc beneficii pentru sănătate, chiar dacă părerile sunt împărțite între specialiști față și de consumul celor verzi. Ce spun specialiștii față de consumul bananelor coapte:

- ofera protectie organismului in lupta impotriva celulelor canceroase: nananele cu pete negre contin un compus intitulat pe scurt TNF (Tumor Necrosis Factor – factor de necroza tumorala)care distruge celulele canceroase.

- bananele coapte lupta cu aciditatea gastrica, ajutand astfel la procesul de digestie si calmand arsurile de stomac pe care le avem dupa ce consumam alimente cu un nivel crescut de aciditate.

- pentru mentinerea unei tensiuni arteriale in limite normale, consumul de banane coapte ne furnizeaza doza de potasiu necesara organismului.

- bananele contin triptofan, un aminoacid esential pentru reglarea nivelului de serotonina, care ne ajuta in lupta cu depresia.

[citeste si]

- se stie ca bananele sunt recomandate pentru persoanele care sufera de constipatie. In plus, bananele coapte sunt remediul natural al afectiunilor digestive datorita continutului mare de fibre.

- datorita valorii calorice ridicate, bananele coapte sunt o sursa bogata de energie.

- de asemenea, datorita faptului ca sunt o sursa alimentara bogata in fier, bananele coapte ajuta la oxigenarea celulelor, reducand astfel declansarea anemiei. (Sursa: medlive.hotnews.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel