Bacterie ucigașă, rezistentă la orice antibiotic. Semnal de alarmă la G7

O femeie din Pennsylvania, în vârstă de 49 de ani, a fost depistată cu o super-bacterie ce nu poate fi ucisă de niciun antibiotic, acesta fiind primul caz cunoscut în SUA. Premierul britanic David Cameron a făcut apel vineri la liderii țărilor din G7 să ia măsuri nu doar pentru reducerea folosirii antibiticelor, ci și pentru descoperirea a noi medicamente ce combat astfel de infecții. 

La pacientă s-a descoperit prezența unei infecții cu o bacterie E. Coli rară, rezistentă la antibiotice, inclusiv la Colistin, pe care uneori doctorii îl folosesc drept ultima armă când restul antibioticelor eșuează, se arată într-un raport de joi al Departamentului Apărării american, informează CNN, potrivit hotnews.ro.

Bacteria a fost identificată în cazul altor infecții din afara Statelor Unite, în Europa, Canada și China.

Citește și: Anunț îngrijorător: În 2050 s-ar putea înregistra un deces la trei secunde

Un raport sugerează că acest tip de infecție duce la moartea a jumătate dintre pacienții ce o prezintă.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că rezistența la antibiotice este una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea globală în prezent.

David Cameron, avertisment teribil la G7

Premierul britanic David Cameron a făcut apel vineri la liderii țărilor din G7, lansând un semnal de alarmă, informează Reuters.

Premierul britanic David Cameron a făcut apel vineri la liderii țărilor din G7, reuniți în Japonia, să facă mai mult pentru reducerea folosirii antibioticelor și să răsplătească firmele farmaceutice ce dezvolta noi medicamente ce combat infecțiile cu super-bacterii rezistente la antibiotice. 

"Dacă nu facem nimic economia lumii va încasa o lovitură totală de 100.000 de miliarde de dolari și este, potențial, sfârșitul medicinii moderne așa cum o cunoaștem", a avertizat premierul britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel