B. B. King, o legendă a muzicii blues, a murit - VIDEO

Chitaristul şi cântăreţul american B. B. King, o legendă a muzicii blues, a murit, vineri, la vârsta de 89 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica artistului.

B. B. King a murit în somn. Cântăreţul a fost internat de urgenţă în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas. Artistul american a ajuns de urgenţă la spital din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.

Supranumit "Regele blues-ului", B.B King a inspirat prin muzica sa generatii intregi de artisti si este considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi ai tuturor timpurilor.

Citește și: Errol Brown, omul care a cântat una dintre cele mai frumoase melodii din istorie, a murit-VIDEO

Cunoscut pentru piesele "Lucille", "Sweet Black Angel", "Rock Me Baby" sau "The Thrill Is Gone", B.B King a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii importante, printre care 15 trofee Grammy si a fost inclus in Rock and Roll Hall Of Fame inca din 1987.

Intr-un top 100 al celor mai mari chiatristi ai tuturor timpurilor, realizat de revista Rolling Stone, B.B King s-a aflat pe al treilea loc, fiind surclasat doar de Jimi Hendrix si Duane Allman.

Nascut in 1925, pe o plantatie de bumbac, in Mississippi, B.B King a invatat sa cante la chitara de la varsta de 12 ani. King si-a inceput cariera muzicala in 1947 si a ajuns sa sustina sute de concerte in fiecare an, recordul fiind atins in 1956, cand a avut 342. Chiar si in ultimii ani, artistul nu a renuntat sa fie prezent pe scena si a continuat sa sustina aproximativ 100 de concerte pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel