Azi, 8 decembrie, suntem călători în timp. Sau, cel puţin... ne prefacem

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Astăzi timpul se opreşte în loc.

Ziua de astăzi, cu unele dintre sărbătorile ei, ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi. Şi azi, 8 decembrie, e o zi specială. Iată de ce!

Ziua în care pretindem că suntem călători în timp

A putea călători în timp într-o altă epocă sau într-o altă perioadă este visul multor oameni de ştiinţă, pasionaţi de science-fiction sau chiar istorici. La urma urmei, ne petrecem atât de mult timp din viaţă auzind despre ceea ce s-a întâmplat în trecut, fie că este vorba despre o sută, o mie sau un milion de ani în urmă, încât mulţi dintre noi ar da orice pentru a vedea cu ochii noştri lucrurile care se întâmplau atunci, scrie Daysoftheyear.com.

Dar v-aţi gândit vreodată că într-o zi vor exista oameni care vor privi în urmă şi îşi vor dori să poată călători în vremurile noastre? Sau câtor oameni care au trăit în secolul al XVIII-lea le-ar fi plăcut să vadă cum arăta viaţa în 2015?

Dacă nu v-aţi gândit niciodată în acest fel, este timpul să o faceţi, deoarece veţi putea vedea lumea într-o lumină cu totul nouă şi veţi putea să vă bucuraţi din plin de Ziua în care pretindem că suntem călători în timp, sărbătorită anual pe data de 8 decembrie.

#PretendToBeAtimeTravelerDay a fost creată în 2007 de comunitatea online Koala Wallop, însă visul ca rasa umană să poată călători în timp într-o zi este mult mai vechi de atât. Prima menţiune cunoscută a unui astfel de concept se află în mitologia hindusă, informează Agerpres.

Într-una dintre poveşti, regele Revaita călătoreşte departe pentru a-l întâlni pe creator, Brahma, iar la întoarcerea în regatul său este şocat să constate că au trecut multe veacuri în timpul absenţei sale relativ scurte. Călătoria în timp a fost adusă în discuţie şi în Talmud şi în primele poveşti japoneze, notează Daysoftheyear.com.

Puţin mai recent, în "A Christmas Carol" (1843), Charles Dickens ne povesteşte cum personajul principal, Ebenezer Scrooge, este transportat înainte şi înapoi în timp pentru a fi martor la diverse evenimente, ceea ce duce la transformarea sa într-un om mai bun.

Mai recent chiar, trilogia cult "Back to the Future" prezintă aventurile adolescentului american Marty McFly, care călătoreşte atât în viitor, cât şi în trecut pentru a îndrepta greşelile.

După cum puteţi vedea, călătoria în timp a fascinat omenirea de milenii, aşa că faceţi un exerciţiu de imaginaţie în această zi şi pretindeţi că sunteţi un călător în timp: vă va ajuta să apreciaţi ce aveţi în viaţă.

Un călător în timp susține că a vizitat anul 2118

Potrivit The Sun, un bărbat susține că a călătorit în timp în anul 2118 și a făcut o fotografie pentru a dovedi acest fapt. ”Am vizitat anul 2118 ca parte a unei misiuni CIA de mare secret. Cât despre cunoștințele mele, a fost una dintre primele călătorii finalizate cu succes. M-am dus în viitor și apoi înpoi în trecut. Asta s-a întâmplat în 1981”, susține bărbatul pentru sursa citată. Smith susține că atunci când extratereștrii își vor face apariția pe Pământ, vor vizita, în primul rând, cei mai importanți oameni ai planetei. ”Străinii ne vizitează, există extratereștrii care vin pe Pământ, acest lucru se va întâmpla la mijlocul secolului al XXI-lea. Există, de fapt, un contact cu extratereștrii cu mult înainte ca acest lucru să fie dezvăluit publicului”.

Citeşte mai mult pe Stirile PROTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel