Avocații se bat cu notarii pe divorțul Bănică-Marin

banica-marin
banica-marin

Divorțul anului, anunțat pe Facebook, a iscat mai multe scenarii,  familia Bănică-Marin plecând înainte să lămurească lucrurile. O ipoteză vehiculată în ultimul timp este că divorțul s-ar fi pronunțat deja, în SUA, unde a avut loc căsătoria. Există și varianta că, de fapt, cuplul a plecat în SUA, din Dubai. Apropiații familiei susțin că Ștefan și Andreea vor divorța la notar. Unii avocați susțin că divorțul este posibil doar în tribunal, din cauza copilului. Notarii îi contrazic și precizează că un divorț pe cale amiabilă se poate realiza la notariat, unde se decide și încredințarea minorului.

 În discuții televizate pe tema divorțului, unii avocați au susținut că nu este posibilă procedura de divorț în fața unui notar, chiar dacă Ștefan Bănică Junior și Andreea Marin ajung la un consens. Acest lucru nu este posibil deoarece ei au un copil în urma mariajului și numai instanța ar putea stabili cui îi va fi încredințat minorul.

Laura Badiu, membru al Camerei Notarilor Publici din București, a declarat pentru DeCe News că divorțul dintre Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr. se poate realiza în fața unui notar public. Laura Badiu a făcut apel la Articolul 375, alineatul 2 din Noul Cod Civil : "Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor."

 O explicație pentru divergențele între avocați și notari o poate iferi onorariul, care în unele cazuri este destul de piperat. În situația în care cuplurile ce divorțează se duc la notar, nu la judecătorie, veniturile avocaților ar putea fi afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel