Autostrada Kiev - Chișinău. Ucraina începe construcția podului peste Nistru

autostrada kiev chisinau ucraina construieste pod nistru
autostrada kiev chisinau ucraina construieste pod nistru

Șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei a afirmat că Ucraina începe construcția podului peste Nistru care va face parte din Autostrada Kiev-Chișinău.

Ucraina va finanța construcția unui pod peste Nistru, care ar urma să devină parte a noii autostrăzi între Kiev și Chișinău. Acest lucru a fost afirmat într-un interviu acordat TSN.ua de către șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei, Igor Jovkva, scrie Libertatea Cuvântului.

Oficialul ucrainean a reamintit că în timpul vizitei recente la Kiev a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost semnat un memorandum separat între cei doi președinți privind cooperarea în sectorul infrastructurii. Unul dintre proiecte  se referă construirea unui pod peste râul Nistru în zona Iampol-Cosăuți, la nord de Soroca, și  construcția unei magistrale care va lega Kievul de Chișinău.

Distanța Chisinău - Kiev va fi străbătută în 5 ore

„Construcția acestui pod va fi  finanțată din bugetul de stat al Ucrainei. Aș dori să subliniez că construcția întregii treceri se efectuează pe cheltuiala Ucrainei.  Ukravtodor lucrează deja la elaborarea cadrului legal pentru această finanțare”, a spus Jovkva.

„În mod similar, Ucraina va finaliza  construcția autostrăzii de la Kiev până la podul ce urmează să fie construit peste râul Nistru.  O parte a acestei autostrăzi a fost deja construită. La rândul ei, Moldova, va construi propriul tronson de autostradă”, a adăugat Igor Jovka.

De menționat că viitoarea magistrală Chișinău-Soroca-Yampil-Kiev va permite crearea unui coridor de transport rutier, care va scurta timpul de călătorie între cele două capitale și ar putea deveni cea mai rapidă cale din regiunea centrală a Ucrainei spre țările din Europa Centrală și de Sud-Est, facilitând, totodată, impulsionarea tranzitului rutier pe teritoriul Republicii Moldova.

De precizat că în viitor urmează să fie pus în practică un acord ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinului de identitate, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel