ATENŢIE! Înşelătorie pe WhatsApp cu vouchere false

O nouă metodă de înşelătorie a fost reclamată de mai multe persoane care folosesc platforma de mesaje WhatsApp. Este vorba de mesaje prin care se promovează vouchere de cumpărături la diverse magazine. 

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) lansează un avertisment privind o nouă metodă de înşeletorie prin intermediul WhatsApp. Sunt oferite, astfel, vouchere false la Lidl sau Adidas. 

Odată ce link-ul voucherului este accesat, persoana este redirecţionată către un chestionar cu mai multe întrebări, la finalul cărora este promis voucherul de cumpărături. Pentru a obţine voucherul, este nevoie de apăsarea butonului "DISTRIBUIE", moment în care mesajul ajunge la toată agenda de contacte.

Şi acesta nu este ultimul pas. După distribuire, vctima este redirecţionată către mai multe site-uri care colectează datele şi instalează aplicaţii dăunătoare pe telefon sau laptop. 

LIDL, reacţie promptă 

"Așa cum ați sesizat, suntem ținta unor campanii online care folosesc în mod abuziv numele nostru. Campaniile nu au fost inițiate de către noi și am făcut demersurile necesare pentru ca activitatea abuzivă a acestor site-uri să fie închisă. Monitorizăm apariția unor noi astfel de site-uri, care folosesc în mod fraudulos numele Lidl, și vă vom ține la curent în legătură cu posibile astfel de situații tot aici, pe pagina noastră oficială de Facebook. Recomandarea noastră rămâne aceea de a nu accesa site-urile respective. Siguranța clienților noștri este prioritară pentru noi, chiar și atunci când vorbim despre mediul online. Vă mulțumim!", se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a celor de la LIDL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel