Asociația Operatorilor telecom vrea modificarea legii 5G

Asociația Operatorilor telecom vrea modificarea legii 5G.

Asociația Operatorilor Mobili din România (AOMR) a cerut modificarea proiectului de lege privind tehnologia 5G, scrie puterea.ro. Liviu Popescu, directorul asociației s-ar fi arătat nemulțumit de clarificările prezentate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor .

Astfel, în cadrul unei dezbateri, Liviu Popescu ar fi modificarea proiectului în așa fel încât să definească un set de criterii clare pentru securitatea rețelelor, iar abordarea trebuie să fie comună cu cea de la nivelul Uniunii Europene. Chiar dacă Ministerul a publicat un proiect revizuit pentru legea 5G săptămâna trecută,reprezentanții  AOMR sunt nemulțumiți. Principala problemă invocată este că nu se știe cine va suporta costurile de înlocuire a echipamentelor și aplicațiilor de la producătorii care nu vor fi autorizați. De asemenea, aceștia spun că nu se știe cine va despăgubi operatorii în cazul în care vor plăti mai mult pentru viitoarele echipamente și aplicații achiziționate doar de la anumiți producători.

AOMR, care reunește operatorii Orange, Vodafone și Telekom, ar fi trimis o nouă scrisoare către Guvern în care își menționează nemulțumirile, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel