EXCLUSIV  Artiștii, strigăt DISPERAT. Cum RESPINGE România soluția salvatoare. "Nu suntem nici măcar ultima lor problemă"

Deși părea soluția salvatoare pentru toți artiștii, concertul drive-in "Delia - Cum Era" a fost anulat. Artiștii strigă după evenimente, iar inițiativa Deliei a fost susținută de mii de spectatori, actori și cântăreți. Din păcate, România nu e la fel de receptivă.

Pandemia de COVID-19 și regulile impuse de autorități în starea de urgență au dat peste cap planurile artiștilor din întreaga lume și le-a blocat complet activitatea.

Ei bine, pentru multe țări din Europa, chiar și America și Asia, relansarea economică a inclus și găsirea soluțiilor pentru reîntoarcerea artiștilor pe scenă. Pentru că intrarea în sălile de spectacol, în săli închise reprezintă un risc enorm, Danemarca, Cehia, Germania, SUA au găsit soluția perfectă - concertele de tip „drive-in", în aer liber, cea mai mare inovație și mobilizare de forțe, dar care respectă exact distanțarea socială. 

România nu e la fel de receptivă. Delia, primul artist român cu o astfel de inițiativă

Cu toate acestea, chiar dacă în această perioadă pare să fie singura modalitate prin care să ne putem bucura de un spectacol live, România nu pare să fie deschisă la acest nou. 

Delia a fost primul artist din România care a încercat să facă un concert drive-in, iar evenimentul urma să aibă loc pe 31 mai. Dacă ideea ei a fost binevenită de mii de fani, unii dintre ei cumpărându-și deja bilete, autoritățile nu au fost la fel de receptive, motiv pentru care, în urmă cu câteva zile, concertul a fost anulat, în ciuda petiției pe care a lansat-o pentru a-și susține proiectul. 

„Mi se pare mult mai periculos să mergi într-un loc cum ar fi un supermarket sau într-un magazin mare, care este deschis în această perioadă, şi în care intră sute de oameni, decât să stai în maşină şi să priveşti. Nu mi se pare că are cineva ceva cu artiştii, dar mi se pare că nu suntem nici măcar ultima lor problemă", a explicat artista, în direct la XNS. 

Nicu Alifantis, susținător al concertului Deliei

Inițiativa ei a fost susținută de toți artiștii din țară, care nu sunt deloc puțini și aici vorbim de actori, cântăreți, dansatori, dar chiar și de echipele care se află în spatele lor.

Unul dintre susținători a fost chiar Nicu Alifantis, care înainte ca evenimentul să se anuleze, ne-a declarat că: "Eu sunt foarte curios ce o să facă Delia. Ar trebui să se facă concert în aer liber, dar văd că nu se vorbește despre asta. Să fim serioși, în aer liber chiar s-ar putea. Am înțeles că e o producție foarte bine făcută, sunt posibilități acolo. E minunat faptul că oamenii caută soluții, eu sunt de acord", a declarat Nicu Alifantis, în exclusivitate pentru DC NEWS

Concertul Deliei, respins de Parlament

 

Fiind în stare le alertă, evenimentele de tip drive-in nu sunt permise, iar decizia a fost anunțată de Parlament pe 20 mai.

Organizatorii concertului Deliei de la Romexpo au fost nevoiți să se alinieze acestei reglementări și astfel, speră la amânarea concertului.

"Conform noilor reglementări aprobate de Parlament în cursul zilei de miercuri, 20 mai 2020, ce prevăd interzicerea evenimentelor de tip drive-in, suntem nevoiți să amânăm evenimentul Delia Drive-In din ‪data de 31 mai 2020‬ la o dată pe care o vom stabili ulterior în funcție de cum va fi posibil din punct de vedere legal. Speranța noastră este ca relaxarea măsurilor să se întâmple începând cu ‪1 iunie‬, așa cum au anunțat guvernanții în ultimele zile. Echipa lucrează în continuare la acest proiect și facem tot posibilul să oferim publicului o experiență inedită", au anunțat organizatorii.

Ce se întâmplă cu biletele

Cei care și-au achiziționat bilete pentru concertul Deliei le pot păstra, pentru a le folosi atunci când evenimentul va fi reprogramat, sau pot opta pentru un voucher sau recuperarea completă a banilor.

"Toate biletele achiziționate pentru acest eveniment via ‪iabilet.ro‬ rămân valabile pentru nouă dată a evenimentului, ce va fi comunicată de îndată ce va exista cadru legal de desfășurare. În cazul în care nu credeți că puteți participa la acest eveniment, puteți intra pe www.iabilet.ro/retur pentru a returna biletele. Puteți alege să primiți contravaloarea biletelor sub formă de voucher valabil pe iaBilet.ro sau restituirea sumelor în contul din care s-a făcut plata", au transmis organizatorii.

Vezi aici interviul complet cu Nicu Alifantis:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel