Apple intenționează să înlăture aplicația YouTube pentru iPhone și iPad

Apple intenționează să înlăture aplicația YouTube din viitorul sistem de operare pentru iPhone și iPad
Apple intenționează să înlăture aplicația YouTube din viitorul sistem de operare pentru iPhone și iPad

Apple vrea să retragă aplicația YouTube de pe iPhone și iPad odată cu lansarea noii versiuni a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, iOS 6, pregătită pentru toamna acestui an, evidențiind conflictul dintre producătorul de electronice şi Google.

Compania a precizat că licența pe care o deține pentru YouTube a expirat, iar aplicația nu va mai fi inclusă  în următoarea versiune a sistemului de operare, potrivit WSJ.com.

Aplicaţia YouTube a fost dezvoltată de Apple pe baza unei licenţe de la Google şi este introdusă pe iPhone încă din 2007, odată cu lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a declarat că Google pregăteşte propria aplicaţie YouTube pentru iOS, care va fi disponibilă pe iPhone şi iPad prin App store. Platforma iOS 6 este deja utilizată de către dezvoltatorii de software şi va fi disponibilă pentru public cel mai probabil toamna aceasta.

Relaţia dintre Apple şi Google a devenit din ce in ce mai tensionată după lansarea sistemului de operare Android. Smartphone-urile şi tabletele bazate pe Android sunt, până în momentul de față, singurii competitori reali ai iPhone şi iPad, însă Microsoft şi Nokia încearcă să intre pe piaţă cu dispozitive construite pe sistemele de operare Windows şi Windows Phone.

Compania Apple dorește să înclouiască, într-un viitor sistem de operare, serviciul de hărţi al Google cu unul propriu, după mai mulţi ani de investiţii în dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel