ANISP acuză NetCity și Primăria Capitalei de încălcarea legii

Asociația Națională a Internet Service Providerilor (ANISP) din România sesizează, printr-un comunicat de presă, nereguli în legătură cu modul în care este implementată rețeaua NetCity în București.

"După ce, în februarie 2013, ANISP a făcut publice abuzurile NetCity, sesizând totodată şi autorităţile competente, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a emis un aviz prin care NetCity Telecom şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti (PGMB) sunt obligate să implementeze condiţii optime pentru toţi potenţialii clienţi, inclusiv preţurile maxime ce pot fi percepute.

NetCity Telecom şi PGMB refuză să pună în aplicare măsurile corective stabilite prin Avizul de conformitate emise de ANCOM la 30 mai 2013, în baza prevederilor legii 154/2012. Mai mult, cele două organizaţii au făcut apel la instanţă (Curtea de Apel Bucureşti), solicitând, într-o primă fază să suspende efectele Avizului emis de ANCOM în data de 30.05.2013, şi apoi, într-o altă acţiune, să-l anuleze", se arată în document.

Președintele ANISP: NetCity continuă să încalce regulile

Președintele ANISP Mihai Bătrâneanu spune că, în ciuda sesizărilor, NetCity continuă să încalce regulile: “Analiza efectuată de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații a evidenţiat că toate contractele de închiriere tubete, racorduri și branșamente au fost încheiate în afara limitelor cadrului normativ ce reglementează rețeaua metropolitană Netcity, respectiv cu încălcarea Contractului de concesiune aprobat prin HCGMB nr. 108/2008. Este şi motivul pentru care ANISP continuă să atragă atenţia asupra abuzurilor şi să militeze pentru corectitudine şi pentru respectarea legilor şi a normelor ANCOM”.

"ANISP solicită autorităţilor române, în special Consiliului Concurenţei, efectuarea unei serii de investigaţii conform articolului 6 din Legea nr. 21/1996, alături de constatarea încălcării de către NetCity Telecom a dispoziţiilor acesteia şi luarea măsurilor specifice precizate în lege, precum amendarea şi obligarea la plata amenzii" se arată în finalul comunicatului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel