Urmărește emisiunea live


Animalele bolnave de Alzheimer pot fi vindecate

soareci
soareci

Oameni de ştiinţă au descoperit, recent, că celulele stem prelevate de la om ajută la restabilirea memoriei animalelor bolnave de Alzheimer.

[caption id="attachment_212064" align="alignleft" width="250"] Sursă foto: samaritanpharma.com[/caption]

Această descoperire a fost făcută de către o echipă de cercetători de la UC Irvine şi StemCells Inc., care a încercat să reducă deficienţele cognitive descoperite la animalele bolnave de Alzheimer, potrivit Ziare.com.

Oamenii de ştiinţă au vrut să se asigure că recreează efectele severe ale bolii Alzheimer, făcând experimente doar pe şoarecii cu un grad considerabil de patologie neuronala. Cercetătorii s-au concentrat în special pe regiunea creierului numită hipocampus, responsabilă pentru abilitatea de a învăţa şi memora.

Cercetătorii au injectat celule stem în ambele emisfere ale creierului, iar supă o lună au observat că abilităţile de memorare ale şoarecilor dinainte de intervenţia chirurgicală şi după, s-au modificat. Cobaii care primiseră celulele stem se descurcau la fel de bine ca şoarecii care nu aveau probleme neuronale.

Această descoperire îi va ajuta pe cercetători, care vor încerca să afle dacă celulele stem vor avea acelaşi rezultat şi în cazul oamenilor. Astfel, în viitor ar putea duce la crearea unui tratament pentru această boală care afectează milioane de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel