Amy Winehouse "va reveni" pe scenă sub forma unei holograme

amy-winehouse_31
amy-winehouse_31

Amy Winehouse va face din nou show pe scenă, sub forma unei holograme. 

Admiratorii cântăreţei Amy Winhouse, al cărei deces din 2011, la vârsta de 27 de ani, a şocat industria muzicală, vor putea să o vadă pe artista britanică din nou pe scenă sub forma unei holograme, a anunţat vineri tatăl vedetei, citat de Reuters.

Acel concert special, care va avea loc în 2019, va fi creat de aceeaşi companie care produs turnee cu holograme ale unor muzicieni legendari, precum cântăreţul Roy Orbison şi interpreta de operă Maria Callas. Producătorii show-ului speră să transforme acest concert într-un turneu care va ajunge în mai multe ţări ale lumii în următorii trei ani.

Toți banii vr fi donați

Holograma cântăreţei Amy Winehouse va fi proiectată pe scenă în faţa unei orchestre live, care va acompania vocea artistei dintr-o serie de înregistrări originale.

Mitch Winhouse, tatăl cântăreţei, a spus că toţi banii pe care familia lui îi va încasa de pe urma acestui show vor fi donaţi în beneficiul The Amy Winehouse Foundation, o fundaţie creată după decesul vedetei pop cu scopul de a-i ajuta pe oamenii care avut de suferit de pe urma abuzului de droguri şi alcool.

Practică extrem de controversată

Considerată una dintre cele mai talentate cântăreţe ale generaţiei sale, Amy Winehouse a murit în urma unei intoxicaţii cu alcool în iulie 2011 în reşedinţa ei din Londra, la vârsta de 27 de ani. Artista pop, celebră graţie unor piese precum "Rehab" şi "Back to Black", s-a confruntat mulţi ani pe parcursul carierei sale cu dependenţa de droguri şi de alcool.

Ideea readucerii pe scenă a unor staruri decedate cu ajutorul unor holograme a devenit tot mai populară după ce o imagine 3D a regretatului rapper Tupac Shakur i-a încântat pe spectatorii prezenţi la Festivalul Coachella din California în 2012. Această practică a stârnit însă şi ample controverse, mai multe vedete din industria muzicală criticând dezvoltarea unor astfel de creaţii digitale postume.

Holograma lui Roy Orbison "a susţinut" 15 concerte în Europa

Holograma lui Roy Orbison "a susţinut" 15 concerte în Europa şi se află în prezent într-un turneu în Statele Unite ce include show-uri în peste 20 de oraşe americane. La un concert organizat recent în Los Angeles, publicul a aplaudat şi a cântat alături de vocea regretatului artist strofele unor piese celebre din repertoriul starului, inclusiv single-ul "Pretty Woman". Holograma "a mulţumit" spectatorilor după aplauze şi, apoi, s-a aplecat spre muzicienii din orchestra de pe scenă pentru a le mulţumi.

Mitch Winehouse s-a declarat impresionat după ce a văzut holograma lui Roy Orbison, dar doreşte să se asigure că firma care a creat-o, BASE Hologram, va capta cu acurateţe stilul abordat pe scenă de fiica lui. Imaginea virtuală a lui Roy Orbison stă în picioare în faţa microfonului pe durata întregului show, la fel cum obişnuia să o facă artistul atunci când era în viaţă. În schimb, Amy Winehouse dansa şi se mişca foarte mult pe scenă în timpul concertelor sale.

Va fi angajată o actriță care să imite gesturile artistei

Familia Winehouse îşi va da avizul final înainte de a aproba realizarea show-ului cu holograma cântăreţei britanice.

Pentru a realiza această hologramă, BASE Hologram va angaja o actriţă pentru a imita mişcările scenice ale lui Amy Winehouse şi va completa acele imagini cu ajutorul unei tehnici speciale, imagistică generată pe computer (Computer Generated Imagery - CGI), a precizat Brian Becker, directorul executiv al companiei. Această tehnologie va permite imaginii proiectate să se mişte pe scenă, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel