Radu Morariu, directorul general al Patronatului Alcoolului \"Garant\", susţine că trebuie să evităm să cumpărăm vinuri îmbuteliate la peturi de doi litri.
\"Până acum un an, 80% din vinurile îmbuteliate la peturi de doi litri nu aveau nicio treabă cu strugurii, aceste vinuri erau făcute din alcool, apă, zahăr şi arome. Există o firmă în Olanda care produce arome de Riesling, de Fetească, de tot ce vrei. Acum, o parte din aceste vinuri sunt un fel de cupaje, au ceva vin în el, 20-30%, în eventualitatea că se face analiză, iar restul e alcool şi arome. Apoi, un vin îmbuteliat la pet nu are voie să stea mai mult de patru-cinci zile, pentru că vinul este o substanţă vie, lucrează încontinuu.
Citește și: Comisia Europeană vrea preţ minim la alcool în toate ţările membre
Dacă stă în pet, din cauza acizilor organici şi a alcoolului, extrage aroma din pet şi, dacă îl ţii mai mult, simţi aroma din pet în loc de aroma de vin\", ne-a declarat Radu Morariu. Acesta ne mai spune că vinurile vândute de ţărani în faţa porţilor pe scăunele sunt, de fapt, maclavaisuri.