DCNews Stiri Cartofii noi. Ce spun specialiștii despre prepararea acestora

Cartofii noi. Ce spun specialiștii despre prepararea acestora

Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate: unul singur, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 20% din doza de vitamina B6 (implicată în protejarea inimii şi regenerarea celulelor nervoase), fier şi potasiu (importante pentru reglarea tensiunii arteriale), potrivit realitatea.net.

Coaja cartofilor noi conţine cantităţi  mari de minerale şi vitamine decât miezul cartofilor vechi. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să nu-i cureţăm de coajă, ci doar să-i spălăm cu un burete aspru, sub jet de apă.

Cartofii noi pot fi consumaţi şi prăjiţi, fără să ne temem că ne îngrăşăm, fiindcă au mai multă apă, mai multe fibre, mai puţini carbohidraţi şi mai puţine grăsimi decât cartofii maturi.

[citeste si]

Știri similare din categoria Stiri Vezi toate articolele