Americanii vor să facă un film despre Julian Assange

assange wikileaks
assange wikileaks

Un film despre Julian Assange ar putea fi realizat, după ce un studio de producţie cinematografică a achiziţionat drepturile de adaptare a unei biografii despre fondatorul WikiLeaks, informează Media Guardian.

Acest proiect cinematografic pare să aibă toate ingredientele unui film de succes: intrigă, conspiraţie, lupta împotriva sistemului, complicaţii de natură sexuală şi guverne cu multe secrete. Filmul ar putea deveni un proiect fezabil după ce doi producători au cumpărat drepturile de adaptare cinematografică pentru o biografie a lui Julian Assange numită "The Most Dangerous Man in the World" şi semnată de scriitorul australian Andrew Fowler. Cartea relatează viaţa lui Assange din copilărie până la fondarea WikiLeaks, în 2006.

Producătorii Barry Josephson şi Michelle Krumm, cei care au cumpărat drepturile pentru "The Most Dangerous Man in the World", au declarat că vor să realizeze o dramă plină de suspans, similară filmului "Toţi oamenii preşedintelui", conform Mediafax. "Imediat ce l-am cunoscut pe Andrew (Fowler n.r.) şi am citit câteva capitole din cartea lui extraordinară, am ştiut că ne va da posibilitatea să facem un thriller captivant pentru marile ecrane", a declarat Krumm.

Până în prezent, niciun regizor nu a fost ales pentru acest proiect. Julian Assange a fost considerat drept duşmanul numărul unu de către numeroşi oficiali americani, după dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unor documente diplomatice confidenţiale, foarte stânjenitoare pentru Washington. Sarah Palin a declarat că fondatorul WikiLeaks ar trebui să fie "urmărit ca un taliban".

Assange, care beneficiază în prezent de un regim de libertate condiţionată în Marea Britanie, este în aşteptarea unui proces privind posibila sa extrădare în Suedia, unde este cercetat pentru "agresiuni sexuale". Data procesului urmează să fie fixată în timpul unei şedinţe prevăzute să aibă loc marţi la Londra. La rândul său, Washingtonul intenţionează să îl dea în judecată pentru spionaj, după publicarea pe site-ul WikiLeaks a mii de note diplomatice americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel