EXCLUSIV  Am fost la mitingul PSD. Aș vrea să te gândești înainte de a sări prostește

Miting PSD
Miting PSD

Am fost la mitingul de sâmbătă din Piața Victoriei, nu ca militant, ci ca reporter DC News. Aș vrea să te gândești înainte de a sări prostește și plin de reproșuri la ceea ce urmează să spun.

La mitingul de sâmbătă au venit și tineri și bătrâni. Au venit mulți oameni săraci și foarte săraci, bătrâni de la țară cu pălăria pe cap și costumul vechi de 30 de ani, tineri care muncesc pe șantiere, care câștigă pâinea cu spatele. Au venit și oameni cu bani, cu studii, cu posibilități datorate lor, părinților lor, orașului în care locuiesc.  Mitingul ăsta a pus față în față politicienii parfumati și plini de bani, cu România de provincie, săracă, fără oportunități, o Românie care nu a avut parte, de 80 de ani, de niște politicieni care să își dorească să se propășească odată cu ea.

Protestele #rezist, Roșia Montană au strâns românii cu oportunități care au avut norocul să se nască în orașul unde s-au îngrămădit jumătate din banii țării, români pe care nu îi interesează de România din provincie, de restul de 17 milioane de flămânzi care nu au avut și nu au nicio șansă.

Toate aceste adunari sunt însă legitime în sens diferit pentru că toate arată o prăpastie între politician și oamenii săraci, între tinerii cu oportunități și cei care cară cu cârca, sau între cei care muncesc corect și cu mintea și cei care fac combinații.

De fiecare dată când un român e în stradă, el protestează chiar dacă aparent susține o cauză sau alta. Oamenii de aseară nu aveau studiile celor de la #rezist și Roșia Montană, dar își dădeau seama bine de această prăpastie vă asigur. Nu au facut "baie de luminițe" pentru că doar câțiva aveau smartphone, dar au vrut pentru că au vrut să spună același lucru, faptul că nu e bine. Au lăsat mizerie pentru că plecau autobuzele și pentru că aveau de mers până acasă multe ore și pentru că li s-a spus că vine firma de salubritate să strângă.

Nu mai înjurați românul din stradă, că are mai mereu dreptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel