Alimentul minune pe care orice îl are la îndemână zilnic

Andreea Sava a scris pe blogul său pentru femei ocupate despre alimentul minune pe care orice îl are la îndemână zilnic.

"Am tot spus că, pentru o viață sănătoasă, e bine să mâncați cât mai multe fructe și legume. Desigur, asta nu înseamnă să mâncați doar asta. Am spus mereu, de asemenea, cât de importantă consider că este o dietă completă, din care să nu lipsească nici proteinele, nici glucidele, nici grăsimile.

Problema cu fructele, și asta am mai spus, este că au fructoză, adică zahăr, deci, spre deosebire de legume, nu le puteți mânca oricum și oricând. Cel mai bine este să le consumați separat de alte alimente și deci să constituie masă distinctă, la 2 ore distanță de oricare alta. De asemenea, e bine să le mâncați în prima parte a zilei. Așadar, le recomand ca gustare sau ca mic dejun. Ați putea ca la una dintre gustări să mâncați un măr chiar și zilnic. Desigur că puteți adăuga și alte fructe. Pe lângă faptul că merele sunt fructe destul de ieftine și la îndemână de cumpărat, mai ales în sezonul lor", a scris jurnalista.

De ce ați putea ca la una dintre gustări să mâncați un măr:

1. Sursă de multiple vitamine și minerale

Cum ar fi: vitaminele A și C, calciu, potasiu, fier, acid folic, fosfor.

2. Întăresc sistemul imunitar

Sunt foarte bogate în antioxidanți. Iar cel mai minunat dintre ei este quercentina care stimulează sistemul imunitar. De asemenea, conțin bor și florizină care cresc densitatea osoasă. Asta le face ideale în special pentru femei, care sunt predispuse genetic la osteoporoză.

[citeste si]

3. Reglează nivelul de zahăr și al colesterolului

Merele conțin o cantitate mare de fibre solubile care au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, diminuând, astfel, riscul de diabet. De asemenea, quercetina, despre care am mai vorbit și mai sus, are același efect.

Aceleași fibre solubile, în combinație cu grăsimile, duc la reglarea nivelului de colesterol. În plus, polifenolul conținut de coaja mărului va preveni solidificarea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel