Doctorul Taichi Shimazu de la Centrul Naţional de Cercetări Asupra Cancerului din Tokyo a studiat alături de colegii săi peste 36.000 de bărbaţi şi peste 40.000 de femei administrânu-le un singur aliment, scrie Studiul arată că persoanele care consumă cantităţi mari de soia prezintă un risc mai scăzut de a suferi de cancer la plămâni. Mai mult, soia acţionează într-un mod asemănător hormonului estrogen, având calităţi anti-cancerigene în cazul cancerelor asociate hormonilor, cum sunt cancerele de sân şi de prostată.
În cei 11 ani de studiu, incidenţa cancerului a fost redusă, 1 din 75 dintre bărbați şi 1 din 225 dintre femei au suferit de cancer pe întreaga perioadă a cercetării. Consumul de soia a variat foarte mult, explică dr. Shimazu, de la 34 până la 162 de grame pe zi.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu