Alimente pe care le-ai preparat greşit toată viaţa. Descoperă trucuri geniale!

Cum să cureţi rapid coaja ardeilor copţi, cartofii fierţi întregi sau cum poţi să feliezi dintr-o mişcare o jumătate de pepene roşu?

Fie că vrei să cureţi rapid un dovleac care îţi dă mari bătăi de cap sau să îndepărtezi cu uşurinţă coaja ardeilor copţi, trebuie doar să ştii câteva secrete pe care le folosesc bucătarii şi să te apuci de treabă fără griji:

Cum să cureți ardeii copți - Dacă îţi plac ardeii copţi, dar te enervează coaja lor care se curăţă foarte greu, iată ce trebuie să faci ca să-ţi uşurezi munca. Înainte de a-i băga la cuptor se ung ardeii cu ulei de măsline, iar acest lucru va ajuta la îndepărtarea cu uşurinţă a cojii.

O metodă ca să tai direct o jumătate de pepene roşu

Ca să nu mai pierzi vremea cu câte o felie de pepene, iată o metodă genială ca să tai direct o jumătate de pepene roşu pe care să-l ai într-un bol. Se taie pepenele pe orizontală, se aşază pe un tocător şi se curăţă de coajă. Se feliază şi se pune un bol peste el, după care ajutându-te de tocător se întoarce bolul şi vei avea bucăţile de pepene la îndemână.

Cea mai rapidă metodă ca să cureţi şi să tai un dovleac

Dacă ai încercat să feliezi un dovleac ca să-l pui la copt, atunci ştii cât de dificil este să-l cureţi şi să-l faci bucăţi. Aceasta este cea mai rapidă metodă pe care trebuie să o înveţi şi să fii pregătită pentru sezonul dovlecilor. Taie pe orizontală dovleacul şi apoi îndepărtează partea cu codiţa. Aşază-l pe un tocător şi curăţă-l de coajă precum în imaginea de mai sus. Astfel îţi va fi simplu şi nu rişti să te accidentezi, deoarece coaja lui se îndepărtează mai greu. După ce ai curăţat cele două bucăţi de dovleac îţi va fi foarte simplu să-l feliezi, în funcţie de reţeta pe care vrei să o prepari.

Cum să cureţi repede o ceapă

Uneori are coaja foarte subţire şi uscată, lucru care îţi îngreunează foarte mult munca, dacă recurgi la metoda clasică de a o curăţa. În schimb, ca să-ţi fie mai uşor ai nevoie de două mişcări care te ajută să cureţi mult mai repede o ceapă. Se spală şi se înmoaie ceapa puţin în apă pentru a o hidrata, după care se taie la ambele capete şi pe jumătate. Acum poţi să îndepărtezi cu mâna coaja de la fiecare jumătate de ceapă în parte. Simplu, nu-i aşa? Bineînţeles că poţi să sari peste etapa cu apa dacă te grăbeşti şi să recurgi la ultimele trucuri ca să o cureţi rapid, scrie eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel