Alimente care cresc durata vieții

legume-fructe-alimentatie-sanatoasa1
legume-fructe-alimentatie-sanatoasa1

Specialiștii susțin că există o mulțime de factori care influentează calitatea și cantitatea anilor de viață, precum nutriția, sportul sau somnul, scrie Cerealele integrale oferă o varietate de antioxidanți și vitamine, dar și fibre care luptă împotriva nivelului ridicat de colesterol și reglează nivelul zahărul din sânge. Iar ovăzul are un antioxidand special, numit avenanthramides, care oferă o protecție în plus împotriva colesterolului.

 Nu doar că fructele de pădure sunt excelente pentru creșterea speranței de viață, însă pot îmbunătăți și calitatea vieții în general. Fructele de pădure conțin o mulțime de antioxidanți, iar antocianina, este folosită pentru funcționarea creierului și echilibrarea musculară.

Ciocolata neagră este bogată în agenți antiinflamatori precum flavonoidele, componente care au proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.

Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen, ce ajută la protecția împotriva unor tipuri de cancer, precum cel de prostată, plămâni și stomac.

Nucile și alunele sunt surse de acid alpha-linolenic, un tip de grăsime omega 3, asociat cu reducerea inflamațiilor și a nivelului de colesterol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel