ALERTĂ METEO pentru București

foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București
foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București

A fost emisă informare de fenomene periculoase pentru Capitală. 

ALERTĂ în București

În București, de la 15:20 la 16:15, este în vigoare o alertă meteo de ”averse ce vor acumula 10-15 l/mp - cu precădere în jumătatea de est a orașului, descărcări electrice, intensifcări de scurtă durată ale vântului” anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). 

COD GALBEN până la ora 22:00

La această oră, în vigoare este și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până la ora 22:00, în Bacău, Boroșani, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Suceava și Vrancea

”În intervalul menționat, local în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.” a anunțat ANM, sub alerta de Cod Galben. 

VREMEA pe trei zile în București

Pentru București, a fost emisă și o prognoză meteo specială. Meteorologii au anunțat disconfort termic, dar și averse.

"Miercuri și joi, vremea va fi călduroasă, maximele temperaturii aerului vor fi de 30...32 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar în cursul după-amiezilor și al serilor vor fi înnorări, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere și se pot înregistra cantități de apă, în medie, de 4...8 l/mp. Temperaturile minime vor fi de 18...20 de grade.

Vineri se va menține vremea călduroasă, dar va fi și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.", precizează ANM într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel