Vremea în Capitală: urmează trei zile de foc în București. Temperaturi de 32 de grade la umbră

ANM a emis o prognoză specială pentru București.

Meteorologii anunță vreme frumoasă în București. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 7 iulie ora 10:00 - 9 iulie ora 21:00. Temperaturile vor urca până la 32 de grade Celsius, iar în cursul după-amiezilor și al serilor pot apărea precipitații descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

"Miercuri și joi, vremea va fi călduroasă, maximele temperaturii aerului vor fi de 30...32 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar în cursul după-amiezilor și al serilor vor fi înnorări, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere și se pot înregistra cantități de apă, în medie, de 4...8 l/mp. Temperaturile minime vor fi de 18...20 de grade.

Vineri se va menține vremea călduroasă, dar va fi și predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.", precizează ANM într-un comunicat.

În imaginea de mai jos vedeți care sunt temperaturile aerului, miercuri, 7 iulie, la ora 11:00.

În a doua imagine este reprezentată temperatura resimțită, miercuri, 7 iulie, ora 11:00.

 

Caniculă în următoarele zile

ANM a emis și o informare de tip Cod galben ce vizează un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă, pentru zilele de 07, 08 și 09 iulie.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

Notă: Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse și în sud și centru.

Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel