Află de ce nu e bine să-ţi faci patul

pat nefacut
pat nefacut

Patul nefăcut e sănătate curată, aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu efectuat de Kingston University din Londra.

Un pat nefăcut e neatrăgător și pentru acarieni, care nu supravieţuiesc în mediul cald şi uscat al cearşafurilor mototolite.

Acarienii sunt animăluţe minuscule, din familia arahnidelor, care se găsesc peste tot prin casele noastre, în fiecare colţişor, dulap, saltea sau fotoliu. Alergiile la acarieni sunt provocate de deşeurile lor şi de proteinele specifice eliberate de carapacea lor. Există mai mult de 50.000 de specii de acarieni. Mediul lor favorit este umed şi cald, iar locurile unde se simt ca “acasă” sunt paturile, mocheta, perdelele şi draperiile. Printre altele, se hrănesc şi cu celule moarte de piele umană şi fire de păr căzute.

Pe un pat obişnuit îşi fac casă în jur de 1, 5 milioane de acarieni. Aceştia se hrănesc din pielea umană descuamată şi pot provoca astm şi alte alergii. Un pat nefăcut nu are condiţiile de umiditate ale unuia aranjat şi astfel acarienii mor pe capete. Sistemul britanic de sănătate cheltuie anual 700 de milioane de lire sterline pe tratamentul bolilor provocate de acarieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel